Președintele UNSAR: Estimăm că, în 2023, industria de asigurări a plătit despăgubiri de peste 5 milioane de euro, în fiecare zi calendaristică
Telex » Știri 1 martie 2024
Industria de asigurări a plătit, în 2023, despăgubiri de peste 5 milioane de euro, în fiecare zi calendaristică, o parte dintre acestea mergând către zona de despăgubiri aferente asigurărilor de locuințe, a declarat, la un eveniment de specialitate, Alexandru Ciuncan, director general și președinte al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), citat de Agerpres. Potrivit acestuia, pe segmentul de asigurări de locuințe s-a înregistrat anul trecut o creștere de 61% a despăgubirilor plătite.
"Estimăm că în 2023 industria de asigurări a plătit în fiecare zi calendaristică despăgubiri de peste 5 milioane de euro. O parte dintre acestea merg către zona de despăgubiri aferente asigurărilor de locuințe, unde am văzut anul trecut, în primele nouă luni, o creștere de 61% a despăgubirilor plătite. E e un semn clar că sistemul funcționează, însă, cu siguranță aceste cifre ar putea să fie mult mai mari dacă și penetrarea, gradul de cuprindere a asigurărilor de locuință, ar fi în creștere", a menționat Alexandru Ciuncan.
Totodată, el a menționat că, în prezent, 7,6 milioane de locuințe nu au protecție financiară oferită de asigurare.
"Educația financiară este un pilon strategic și, în ultimii ani, am făcut eforturi importante în această direcție. Noi, la UNSAR, împreună cu membrii noștri, lansăm anul acesta cinci noi campanii de informare. Mare parte dintre acestea merg către tineri, merg în mediul online. Vorbim inclusiv despre zona de asigurări de locuințe, în parteneriat și cu Poliția Română, vorbim despre zona de siguranță rutieră. Am lansat un proiect numit Coaliția pentru Siguranță Rutieră. Suntem țara accidentului la minut, suntem campioni în Europa la accidente rutiere", a mai spus Alexandru Ciuncan.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane