Prețurile terenurilor din București aproape s-au dublat ȋn 2021
Numărul 48-49, 22 dec. 2021 - 11 ian. 2022 » Analize și sinteze
Prețurile terenurilor din București potrivite pentru dezvoltări imobiliare aproape s-au dublat în acest an, cele mai scumpe zone fiind în continuare centrul și nordul, arată o analiză a companiei de consultanță imobiliară Investpoint, citată de Mediafax. Cele mai scumpe terenuri sunt în zona centrală a orașului unde un metru pătrat se poate vinde cu 5.000-6.000 de euro, anunță specialiștii din domeniul imobiliar.
,,Prețurile au crescut substanțial, în 2021, față de anii anteriori. Dacă dezvoltatorii tranzacționau în 2019-2020 un teren pretabil pentru un bloc la 400-600 euro/mp, în zonele mediene ale Bucureștiului, anul acesta, prețul pentru același lot de teren aproape s-a dublat. În ultima vreme, mulți dezvoltatori imobiliari – atât din zona de rezidențial, cât și de retail – au început să caute loturi de teren pentru noi proiecte. Focusul este pe zona centrală, unde unele tranzacții au ajuns și la 4.000 - 5.000 euro (în Piața Victoriei) sau 5.000 - 6.000 euro (în Aviatorilor) pentru un metru pătrat de teren”, a afirmat Cristian Nicola, CEO Investpoint.
Din analiza prețurilor terenurilor, în cele mai cerute zone de dezvoltare pe piața rezidențială, au rezultat valori între 400 și 800 euro, la periferie (Otopeni, Păcii), și 3.500 – 4.500 euro pentru mp de teren în centrul Capitalei (Piața Victoriei și Aviatorilor).
Valorile de piață ale terenurilor din București diferă atât pe fiecare zonă a orașului, cât și în funcție de potențialul de dezvoltare al fiecărei parcele. De asemenea, accesul, deschiderea la stradă, tipul străzii din care se face accesul (cu trafic intens sau redus), utilitățile și dezvoltările complementare din proximitate, sunt toate caracteristici care influențează prețul la care se va tranzacționa un anumit teren.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național