Transformarea digitală, pe primul loc în topul priorităților de investiții ale directorilor generali din România
Numărul 31-32, 25 aug. - 7 sep. 2021 » Conectarea la era digitală
Majoritatea directorilor generali din România(85%) planifică creșteri ale investițiilor în transformarea digitală, în următorii trei ani, potrivit sondajului CEO Survey 2021, realizat de PwC România. Astfel, transformarea digitală urcă pe primul loc în topul domeniilor pentru care executivii vor aloca mai multe fonduri.
Întrebați despre modul în care și-au schimbat intențiile de investiții ca urmare a crizei provocate de pandemie, directorii generali din România au menționat, în ordine, după transformarea digitală (85%), inițiativele în vederea eficientizării costurilor (83%), stilul de conducere – leadership și dezvoltarea talentelor (79%), securitatea cibernetică (76%). De asemenea, potrivit sodajului, pentru a-și asigura competivitatea pe piață, 41% dintre liderii de organizații au ca prioritate creșterea productivității prin automatizare și tehnologizare.
Potrivit autorilor studiului, în noul context este de așteptat ca utilizarea analizelor avansate de date să fie mai intensă și adoptarea Inteligenței Artificiale (AI) în fundamentarea deciziilor de management, inclusiv a celor de gestionare a riscurilor, să se facă pe scară largă. „Ca urmare a pandemiei, directorii generali afirmă că se concentrează mai mult asupra a trei aspecte principale: reevaluarea toleranței la risc a organizației, digitalizarea funcției de management al riscurilor și pregătirea pentru evenimente cu probabilitate scăzută însă cu impact major. De remarcat că atenția liderilor de afaceri din România pare să se îndrepte către digitalizarea funcției de management al riscurilor într-o măsură mai mare comparativ cu omologii la nivel global și regional, aproape doi din trei (62%) dintre respondenții din țara noastră declarându-se foarte preocupați de acest aspect”, se arată în studiul PwC România.
Astăzi, când tehnologia joacă un rol important în activitatea economică, fiind un factor determinand, care face diferența între succes și eșec, în obținerea de avantaje strategice pe piață, profesioniștii contabili, în calitate de consilieri de încredere ai antreprenorilor, pot aduce o contribuție substanțială la digitalizarea businessurilor, indicând mediului de afaceri, pe baza analizei datelor interne, riscurile și, mai ales, oportunitățile acestui proces complex.
Investește în pregătirea ta! Fă primul pas către o carieră în domeniul financiar-contabil. Alege să faci practică prin proiectul Acces la carieră de succes – Pilonul I, derulat de CECCAR și cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Profesioniști din companii autorizate să desfășoare servicii în domeniul financiar-contabil îți vor dezvălui din tainele acestei profesii și cum poți utiliza tehnologia în dezvoltarea unei cariere de succes. Proiectul vizează îmbunătățirea accesibilității, a utilizării și a calității tehnologiilor informației și comunicațiilorși contribuie la asigurarea echilibrului între aspectele legate de mediu, coeziune socială și creștere economică, promovând, astfel, principiile dezvoltării durabile, cu impact cât mai redus asupra mediului încojurător.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile