Prima sesiune de depunere de proiecte pentru schema de minimis pentru economie circulară a fost finalizată; 47 de firme vor primi fonduri
Telex » Știri 11 mai 2023
Ministerul Economiei a publicat rezultatele evaluării proiectelor depuse în cadrul schemei de minimis în vederea tranziției către economia circulară. „Sunt bucuros să anunț că un număr semnificativ de cereri de finanțare au fost admise. Este vorba de 47 de proiecte, din cele 94 depuse, selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut în urma evaluării și în limita bugetului alocat schemei. Cele 47 de firme s-au angajat să dezvolte proiecte care reduc volumul deșeurilor și să creeze materia primă necesară pentru crearea unui lanț de producție integrat, ceea ce va genera 150 de noi locuri de muncă în 28 de județe”, a declarat ministrul de resort Florin Spătaru, citat într-un comunicat al instituției.
Schema, aprobată prin OG nr.27/2022 privind reglementarea unor măsuri financiare prin instituirea schemei de ajutor de minimis în vederea tranziției către economia circulară, își propune să sprijine întreprinderile în vederea stimulării realizării unor investiții și a unor categorii de activități cu finanțare din fonduri de la bugetul de stat. Bugetul maxim al schemei este echivalentul în lei al sumei de 8 milioane euro.
Aplicarea schemei de ajutor de minimis se face în baza Contractelor de finanțare aprobate de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de minimis se efectuează în perioada 2022-2025 pentru contractele încheiate în limita bugetului alocat schemei.
„În cadrul sesiunii deschise la data de 19 decembrie 2022 s-au depus 94 de cereri de finanțare. Dintre acestea, 47 de cereri de finanțare au fost admise în ordinea descrescătoare a punctajelor, în limita bugetului alocat. Au fost respinse 9 cereri de finanțare, ca urmare a neîndeplinirii în mod cumulativ a condițiilor și criteriilor de eligibilitate prevăzute în OG nr.27/2022”, menționează reprezentanții Ministerului Economiei.
Listele finale pot fi consultate pe site-ul Ministerului Economiei, aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile