Primăria Capitalei: Proiectul de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză avansează; a început relocarea rețelelor de utilități
Telex » Știri 23 ianuarie 2019
Lucrările de lărgire a Şoselei Fabrica de Glucoză continuă „într-un ritm alert”, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). Astfel, în ultimele două luni, şantierul a avansat până la faza relocării reţelelor de utilităţi dintre Şoseaua Petricani şi Calea Floreasca. „Din această săptămână, sunt în curs lucrări pentru realizarea viitoarei canalizări pluviale. De asemenea au început lucrările pentru relocarea reţelei de alimentare cu apă, dar şi a reţelei de gaze naturale. În paralel, continuă lucrările pentru ridicarea zidului de sprijin a noii artere de circulaţie. În acest moment, zidul este gata în proporţie de 25%”, menţionează reprezentanţii PMB.
Potrivit contractului, termenul de execuţie este de 15 luni, însă a fost discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni.
Proiectul noii şosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între Şoseaua Petricani - Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens. Intersecţiile pe care Şoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate şi va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spaţii verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat. Proiectul prevede şi amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare şi semaforizare pe anumite segmente.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național