Primăria din Sevilla intenționează să introducă o taxă pentru cei care vizitează piața centrală
Numărul 8, 28 feb. - 5 mar. 2024 » Roza vânturilor
Turiștii care ajung în orașul Sevilla ar putea fi nevoiți, în curând, să plătească o taxă pentru a vizita celebra piață centrală Plaza de Espana (Piața Spaniei, n.r.), a anunțat Primăria locală, în cadrul planurilor destinate controlării fluxului mare de turiști din spațiul public, transmite Reuters, preluată de Agerpres. "Intenționăm să închidem Plaza de Espana și să îi taxăm pe turiști pentru a finanța lucrările de conservare și a asigura siguranța", a scris primarul Jose Luis Sanz într-o postare pe platforma de social media X, însoțită de un video care arată fațadele deteriorate și vânzătorii stradali care au ocupat galeriile și scările.
Plaza de Espana din Sevilla a fost construită pentru Expoziția Ibero-Americană din 1929. Mii de persoane din întreaga lume vizitează zilnic această piață, în trăsuri trase de cai sau pe jos. Structura a fost folosită ca fundal în filmul "Amenințarea fantomei" din 1999 și este, de asemenea, un punct important pentru viața culturală din Sevilia, găzduind concerte, piese de teatru și prezentări de modă.
Chiar dacă edilul Jose Luis Sanz a ținut să clarifice că rezidenții vor putea în continuare să aibă acces gratuit în Piața Spaniei, mulți utilizatori ai rețelei X, inclusiv din Sevilla, au criticat planul.
Cu peste trei milioane de turiști pe an la o populație de aproximativ 700.000 de locuitori, Sevilla est al treilea cel mai vizitat oraș din Spania, care, la rândul ei, este una din cele mai vizitate țări din lume, și pentru care turismul asigură 13% din Produsul Intern Brut.
Multe orașe se străduiesc să găsească un echilibru între veniturile atât de necesare din turism și menținerea atractivității pentru locuitori. Orașul Veneția din Italia va introduce în luna aprilie o taxă pentru turiști, în încercarea de a limita numărul celor care sosesc în oraș pentru o singură zi.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial