Primăria Oradea intenţionează ca orașul să primească statutul de stațiune balneară
Numărul 37-38, 22 sept.-5 oct. 2020 » Roza vânturilor
Primăria Oradea a depus la Ministerul Sănătății documentația necesară pentru ca orașul să primească statutul de stațiune balneară, potrivit Mediafax. Reprezentanții municipalităţii spun că, în următoarele luni, documentația va trece prin procesul de avizare interministerială, urmând ca spre finalul anului să se emită Hotărârea de Guvern prin care să fie atestat oficial statutul de stațiune balneară.
„Oradea este deja stațiune turistică de interes național, dar după ce va fi declarată și stațiune balneară vom putea accesa noi fonduri UE, care vor fi la dispoziție pentru proiecte cum ar fi cel privind construirea grădinii termale din Ioșia, podul pietonal din zona Parcului Brătianu care va face legătura cu Cetatea Oradea și alte asemenea proiecte. Sperăm ca viitoarea perioadă de programare să ofere finanțare și pentru companiile private, care vor dori să investească în turismul balnear”, a declarat Mihai Jurca, directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune.
La începutul anului 2020, Primăria Oradea a început demersurile pentru declararea unui areal din municipiul Oradea drept stațiune balneară de interes național. În acest sens, a avut loc o vizită în teren a reprezentanților Institutului Național de Recuperare Medicală Fizică și Balneoclimaterică, care au preluat probe din apa termală din zonă. „Probele au fost analizate și rezultatele lor au arătat au un factor curativ foarte bun, dar și calități foarte bune pentru cura externă a mai multor afecțiuni”, au subliniat reprezentanții primăriei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național