Producătorii de băuturi care se încadrează în normele SGR pot consulta o nouă versiune a contractului cu RetuRo
Telex » Știri 5 iulie, 10:04
O nouă versiune a contractului pentru producătorii de băuturi, din categoriile apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin și băuturi spirtoase, în ambalaje primare nereutilizabile din plastic, sticlă sau aluminiu, cu dimensiuni între 100 ml și 3 litri, se află în consultare publică până la 19 iulie 2024, a anunțat RetuRo, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), într-un comunicat citat de Agerpres. Potrivit aceleiași surse, modificarea contractului este necesară ca urmare a noilor reglementări din legislația aplicabilă, precum și pentru a optimiza anumite aspecte operaționale, conducând astfel către un sistem eficient și performant.
Timp de 15 zile, producătorii de băuturi care se încadrează în normele SGR pot consulta noua versiune de contract prin accesarea din platforma dedicată a propriului cont de utilizator, în secțiunea "Profilul meu/Consultare contract". Aceștia pot oferi un feedback referitor la noua variantă propusă.
"Toți producătorii înregistrați pe platformă vor fi informați despre lansarea consultării publice a contractului, prin intermediul unor mesaje directe, care vor conține detalii esențiale: «Vă informăm că, începând cu data de 4 iulie 2024, noua versiune a contractului de prestări servicii pentru producători poate fi consultată în platforma RetuRO Sistem de Garanție-Returnare: https://portal.returosgr.ro/. Menționăm că modificarea contractului este necesară ca urmare a schimbărilor în legislația aplicabilă și pentru remedierea anumitor aspecte operaționale sesizate în vederea îmbunătățirii funcționării SGR. Noua versiune a contractului poate fi accesată din contul de utilizator, la secțiunea 'Profilul meu/Consultare contract' și va fi disponibilă pentru consultare timp de 15 zile calendaristice, până pe data de 19 iulie 2024. Vă încurajăm să accesați noua versiune a contractului și să o parcurgeți cu atenție în perioada mai sus menționată. Toate sugestiile și observațiile referitoare la prevederile acesteia pot fi trimise către adresa de email: consultare@returosgr.ro»", precizează compania.
Potrivit sursei citate, consultarea are scopul de a crea un dialog constructiv cu producătorii de băuturi și va permite RetuRO SGR să obțină observații pentru îmbunătățirea constantă a sistemului.
Conform HG nr. 1074/2021, producătorii și importatorii de băuturi, companiile care comercializează aceste produse consumatorilor finali, inclusiv magazinele online, operatorii care vând prin intermediul automatelor, jucătorii din industria HoReCa, precum și operatorii care vând aceste produse drept gamă complementară (ex. librării, magazine de electrocasnice și electronice etc.) sunt obligați să se înregistreze în baza de date a SGR.
RetuRo Sistem Garanție Returnare este o companie non-profit, ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) și Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial