Profesia contabilă, alături de mediul de afaceri din Vaslui. A XXIX-a ediție a Topului firmelor vasluiene
Numărul 41, 19-25 oct. 2022 » Agenda CECCAR
Filiala Vaslui a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a fost alături de antreprenorii locali cu prilejul Topului Județean al Firmelor, eveniment organizat, la începutul lunii octombrie, de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) din Vaslui.
Evenimentul a adus în atenție performanțele businessurilor locale și contribuția acestora la dezvoltarea economico-socială a județului. Topul din acest an a avut la bază datele de bilanț pentru anul 2021 depuse de companiile cu sediul social în județul Vaslui și a urmărit indicatori de performanță precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat. Au fost incluse în clasament firme din domenii de activitate relevante pentru activitatea economică a județului, respectiv cercetare-dezvoltare și high-tech, industrie; agricultură, silvicultură și pescuit; construcții; servicii; comerț; turism și restaurante.
Alături de oficiali și antreprenorii vasluieni premiați, la eveniment a luat parte și președintele Consiliului Filialei CECCAR Vaslui, Dana-Maria Morozan.
Potrivit președintelui CCIA Vaslui, din datele colectate la nivelul județului reiese că în anul 2021, considerat an pandemic, mediul de afaceri vasluian a știut să se adapteze noilor condiții economice și sociale, scăderile din domeniile afectate de criză fiind compensate de creșteri în alte sectoare de activitate.
A XXIX-a ediție a Topului firmelor vasluiene a marcat 158 de ani de la înființarea primelor Camere de Comerț în țara noastră.
Felicităm antreprenorii pentru rezultatele obținute!
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național