În cadrul ședinței hibride din septembrie 2022, Grupul consultativ pentru profesioniștii contabili angajați (PAIB) al IFAC a analizat principalele tendințe care afectează întreprinderile și organizațiile din sectorul public de la nivel global, pe măsură ce acestea se confruntă cu provocări din ce în ce mai complexe și interconectate în contextul actual incert.
Raportul Profesioniștii contabili în rolul de lideri în domeniile financiar și al afacerilor rezumă principalele perspective și concluzii rezultate în urma discuțiilor din cadrul acestui grup global de lideri în domeniul financiar și al afacerilor, fundamentate pe experiențele diverse ale acestora.
Elaborat pe baza punctelor principale ale discuției, raportul explorează rolul esențial al profesioniștilor contabili angajați în digitalizarea finanțelor și a contabilității, cu un studiu de caz privind Procter&Gamble, stimularea creării de valoare în mod sustenabil printr-o gândire integrată, cu un studiu de caz privind Natura&Co, guvernanța corporativă și supravegherea în materie de sustenabilitate și ESG, utilizarea tot mai frecventă a certificării B-Corps și finanțarea sustenabilă.
„Chiar și într-un context de volatilitate și incertitudine, există oportunități de a revoluționa, reinventa și inova pentru a crea valoare pentru întreprinderi și pentru societate. Profesioniștii contabili angajați și din sectorul public trebuie să valorifice noile oportunități generate de tranziția digitală și sustenabilă a organizațiilor și economiilor”, a declarat Sanjay Rughani, președintele Grupului consultativ pentru profesioniștii contabili angajați.
Raportul este disponibil în limba română pe site-ul CECCAR, secțiunea Publicații–Organisme internaționale–Alte documente de interes.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național