Proiect: Bursele de merit olimpic internațional, acordate și elevilor care obțin mențiuni la astfel de competiții
Numărul 15-16, 25 aprilie - 8 mai 2017 » Direct de la sursă
Guvernul a modificat unele condiții de acordare a burselor de merit olimpic internațional pentru elevii premiați la olimpiadele școlare internaționale, astfel încât de aceste burse să beneficieze și elevii care obțin mențiuni la respectivele competiții, indiferent de disciplina de învățământ. În acest sens, Executivul a aprobat un proiect de lege de modificare și completare a Legii nr. 235/2010 care prevede acordarea burselor de merit olimpic internațional elevilor care obțin premiile I, II și III la olimpiadele școlare internaționale.
Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obținerea unei mențiuni la olimpiadele școlare internaționale a fost prevăzut în proiect la un nivel echivalent cu 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.
- Elevii care obțin locul I la o olimpiadă școlară internațională vor primi o bursă de merit olimpic internațional în cuantum lunar echivalent cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.
- Pentru elevii care obțin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.
- Pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.
Potrivit reprezentanților Guvernului, „această inițiativă are ca scop susținerea învățământului de înaltă performanță și se înscrie pe linia programelor dezvoltate de Ministerul Educației Naționale pentru susținerea excelenței școlare în învățământul preuniversitar”.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național