Proiect MF: Valoarea tichetelor culturale acordate lunar sau ocazional, pentru semestrul I din 2021, va fi de maximum 160 lei/lună, respectiv maximum 320 lei/eveniment
Telex » Știri 26 martie 2021
Ministerul Finanţelor a publicat, pe site-ul instituţiei, un proiect Ordin comun al ministrului Finanțelor și al ministrului Culturii pentru stabilirea valorii sumei indexate care se acordă sub formă de tichete culturale pentru semestrul I al anului 2021. În Referatul de aprobare se reaminteşte că, în anul 2018, a fost aprobată Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, act normativ prin care a fost unificată legislația în domeniul biletelor de valoare și a fost introdus un nou tip de astfel de bilet, și anume tichetul cultural. Potrivit actului normativ menţionat, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale, cum ar fi: abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, parcuri tematice, cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme etc.
Conform dispozițiilor art. 22 alin. (1) din Legea nr. 165/2018, cu modificările şi completările ulterioare, nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment, pentru cele acordate ocazional.
Ţinându-se cont de regulile prin care se stabileşte valoarea acestor tichete, valoarea sumei indexate, potrivit acestui proiect de ordin, care urmează să fie acordată sub formă de tichete culturale, lunar, respectiv ocazional, va fi de maximum 160 lei/lună, respectiv, de maximum 320 lei/eveniment. Aceste valori se utilizează începând cu luna aprilie a semestrului I al anului 2021 și se aplică, potrivit Normelor metodologice, și pentru primele două luni ale semestrului următor, respectiv august 2021 și septembrie 2021.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice