Proiect MF: Valoarea tichetelor culturale acordate lunar sau ocazional, pentru semestrul I din 2022, va fi de maximum 170 lei/lună, respectiv maximum 350 lei/eveniment
Telex » Știri
10 martie 2022
Ministerul Finanțelor a publicat, pe site-ul instituției, un proiect de Ordin comun al ministrului Finanțelor și al ministrului Culturii pentru stabilirea valorii sumei indexate care se acordă sub formă de tichete culturale pentru semestrul I al anului 2022. În Referatul de aprobare care însoțește proiectul se reamintește că, în anul 2018, a fost aprobată Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, act normativ prin care a fost unificată legislația în domeniul biletelor de valoare și a fost introdus un nou tip de astfel de bilet, și anume tichetul cultural. Potrivit actului normativ menționat, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri și servicii culturale, cum ar fi: abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, parcuri tematice, cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme etc.
Ținându-se cont de regulile prin care se stabilește valoarea acestor tichete, valoarea sumei indexate, potrivit acestui proiect de ordin, care urmează să fie acordată sub formă de tichete culturale, lunar, respectiv ocazional, va fi de maximum 170 lei/lună, respectiv, de maximum 350 lei/eveniment. Aceste valori se utilizează începând cu luna aprilie a semestrului I al anului 2022 și se aplică, potrivit Normelor metodologice, și pentru primele două luni ale semestrului următor, respectiv august 2022 și septembrie 2022.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia