Proiect normativ: Noi reglementări privind comunicarea electronică între contribuabili și organul fiscal, în contextul pandemiei generate de coronavirus
Numărul 19-20, 19 mai - 1 iun. 2020 » Curier legislativ
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat, pe site-ul instituției, un proiect de ordin pentru modificarea şi completarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între MFP/organul fiscal central şi persoanele fizice, persoanele juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică, aprobată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 660/2017.
„Având în vedere contextul național și internațional actual, determinat de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 și pentru stabilirea unor măsuri suplimentare de protecție socială, pe de o parte, iar pe de altă parte, identificarea de noi modalități de înregistrare a persoanelor fizice de la distanță, propunem extinderea modalităților de înregistrare în serviciul Spațiul privat virtual prin utilizarea sistemelor de transmitere și de înregistrare a imaginii”, se specifică în referatul de aprobare ce însoțește proiectul de ordin.
Potrivit documentului, MFP propune crearea unui serviciu nou, și anume posibilitatea accesării platformei de plăți ghișeul.ro pentru efectuarea de plăți pentru tipurile de creanțe stabilite în anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.376/2016, cu modificările și completările ulterioare.
Conform MFP, serviciul Spațiul privat virtual pune la dispoziția utilizatorilor, persoane fizice, persoane juridice și alte entități fără personalitate juridică, posibilitatea solicitării și primirii de la Agenția Națională de Administrare Fiscală a documentelor și informațiilor existente pe această platformă. La data de 14 mai 2020, sunt înregistrați în SPV 1.333.840 de contribuabili, din care 479.864 persoane juridice și 853.976 persoane fizice.
Proiectul de ordin și referatul de aprobare pot fi consultate pe site-ul MFP, la secțiunea Transparență decizională.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane