Proiect pentru dobândirea abilităților de printare 3D lansat în școli din România: 3DUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D!
Numărul 41, 31 oct. - 6 nov. 2017 » Conectarea la era digitală
La finalul lunii octombrie s-a dat startul campaniei 3DUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D!. Astfel, mai multe școli din România devin huburi de imprimare 3D, printr-un proiect susținut de ECDL (European Computer Driving Licence, standardul global pentru certificarea competențelor digitale) cu sprijinul, printre alții, al Ministerului Educației Naționale (MEN) și Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).
Parte dintr-un proiect pentru meseriașii viitorului, 3DUTECH își propune să creeze noua generație de specialiști în printarea 3D, printr-un proiect pentru elevii și profesorii din România. Huburile de printare 3D vor intra în funcțiune în: București, la Colegiul Tehnic Mecanic „Grivița”, Colegiul Național „Elena Cuza” și ECDL EduHub din Veranda Mall; Bacău, la Colegiul Național „Ferdinand I’”; Oradea, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”; Timișoara, la Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”; Suceava, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” – Rădăuți; Brașov, la Colegiul Național „Unirea”; Râmnicu Vâlcea, la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”; Tulcea, la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”.
Printarea 3D a deschis calea unei noi revoluții industriale, care va schimba lumea pe care o știm azi. În același timp, printarea 3D dă naștere unor noi meserii ce presupun un anumit set de cunoștințe. Inițiatorii proiectului își doresc să susțină tinerii din România în dobândirea abilităților de printare 3D. Prin intermediul campaniei 3DUTECH. Modelează viitorul. Printează-l 3D!, profesori și elevi din liceele din România vor avea oportunitatea să dobândească certificarea de printare 3D, certificare recunoscută internațional.
„Prin această campanie ne dorim să susținem o educație bazată pe noi tehnologii și să le oferim elevilor și profesorilor competențe relevante și utile pentru viitor. Mediul de afaceri estimează că noul specialist cu pregătire medie este cu adevărat productiv dacă deține deja noțiuni de utilizare eficientă a computerului, iar în viitorul apropiat va avea nevoie de cunoștințe de imprimare 3D în multe domenii de activitate. Modelarea 3D va deveni la fel de răspândită precum web designul. Oricine va ști modelare 3D va putea să ofere servicii în piață, fiind și mai ușor angajabil. De asemenea, boomul imprimantelor 3D din următorii ani va crea o nouă meserie: tehnician imprimare 3D. Nu în ultimul rând, orice inovație tehnologică lansează un nou val de companii pe piață, deci vor exista oportunități la nivel antreprenorial”, se precizează într-un comunicat al inițiatorilor proiectului.
(Copyright foto: stockasso / 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane