Proiectele de eficiență energetică vor face parte din ce în ce mai mult din politica de finanțare a AFM
Telex » Știri 29 aprilie 2022
Administrația Fondului de Mediu (AFM) se va axa din ce în ce mai mult pe finanțarea proiectelor de eficiență energetică, a afirmat Andrei Iorgulescu, director general de proiecte în cadrul instituției, prezent la evenimentul de lansare a proiectului care va reprezenta România la cea mai mare competiție de case solare din lume, Solar Decathlon Europe 21/22, informează Agerpres. „Astfel de proiecte promovează soluții de reducere a costurilor la nivelul gospodăriilor. Toate aceste inițiative nu fac decât să promoveze protecția mediului și a omului. Strategiile de finanțare ale AFM s-au axat foarte mult pe programe din domeniul eficienței energetice. Avem în derulare mai multe programe de eficiență energetică, iar ele vor continua și vor face parte din ce în ce mai mult din politica de finanțare a AFM”, a declarat Andrei Iorgulescu.
El a precizat că AFM va continua să susțină și astfel de inițiative, precum cea a EFdeN, de realizare a caselor solare.
Organizația nonguvernamentală EFdeN a organizat evenimentul READY-STEADY-GO, cu ocazia căruia a fost lansat prototipul de casă solară EFdeN VATRA, care va reprezenta România la cea mai mare competiție de case solare din lume, Solar Decathlon Europe 21/22 din Germania.
În 2018, echipa EFdeN, reprezentanta României la Solar Decathlon din Dubai, s-a clasat pe locul al patrulea din lume la clasamentul general mondial, aducând țării noastre cea mai bună performanță istorică.
Până în prezent, echipa EFdeN a câștigat peste 35 de premii naționale și internaționale, la Solar Decathlon și în alte competiții.
EFdeN este cel mai important ONG din România care dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat funcționează pe bază de parteneriate strategice și sponsorizări.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial