Proiectul Acces la carieră de succes, pasul spre job-uri de top
Numărul 15, 21-27 apr. 2021 » Cariere. Drumul spre performanță
Potrivit datelor relevate de una dintre cele mai mari platforme de recrutare din țară, în topul domeniilor pe care le preferă cei care își caută un loc de muncă se află finanțe/contabilitate, cu peste 235.000 de aplicări în primul trimestru al acestui an.
Este bine știut faptul că domeniul financiar-contabil este esențial pentru funcționarea economiei naționale. Dat fiind actualul context socio-economic, profesia contabilă este în continuă adaptare la cerințele pieței. Consilieri de încredere ai antreprenorilor, profesioniștii contabili se află în prima linie în lupta cu efectele economice ale pandemiei de COVID-19, identificând soluții pentru vindecarea rapidă a businessurilor și pentru creșterea gradului de reziliență a acestora.
O carieră în domeniul financiar-contabil ar putea fi alegerea potrivită pentru cei care își doresc un job stabil, o carieră de succes, plină de provocări și oportunități. Pentru cei care caută un job în care nu există monotonie, în care evoluția este cuvântul-cheie pentru activitatea de zi de zi, domeniul financiar-contabil este soluția potrivită.
Cum poți ajunge în topul preferințelor angajatorilor în domeniul financiar-contabil? Un atu ar fi obținerea unei calificări profesionale!
Dacă ai terminat deja studiile universitare, te poți înscrie acum pentru a susține examenul de acces la stagiu, organizat de CECCAR în zilele de 1 și 3 octombrie a.c. Promovând examenul vei intra în stagiul de pregătire, la finalul căruia vei putea deveni expert contabil.
Ai și opțiunea de a deveni contabil autorizat. Pentru asta este de ajuns să ai studiile liceale finalizate cu diplomă.
Dacă ești student, CECCAR îți oferă șansa de a face primul pas spre cariera visată în domeniul financiar-contabil. Cum? Înscrie-te în proiectul Acces la carieră de succes și urmează un stagiu de practică „altfel”, în cadrul unor companii autorizate să desfășoare servicii în domeniul financiar-contabil. Cum te ajută asta? Vei învăța de la profesioniști cum să devii un profesionist! Detalii despre proiect poți afla accesând site-ul www.acces-p1.ceccar.ro.
Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea tranziției de la educație la piața forței de muncă pentru cel puțin 322 de studenți înmatriculați în sistemul de învățământ superior (ISCED 6 și 7), cu domiciliul în regiuni mai puțin dezvoltate ale României, prin instituirea unui sistem funcțional de stagii de practică și programe de învățare la locul de muncă realizate preponderent la potențiali angajatori care își desfășoară activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și/sau domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
Înscrie-te în proiectul Acces la carieră de success – Pilonul I, dacă:
- ai domiciliul în România, cu excepția județului Ilfov și a municipiului București, și urmezi studiile la un centru universitar din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Botoșani, Neamț, Suceava, Vaslui, Dâmbovița, Ialomița, Teleorman, Buzău, Constanța, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Hunedoara;
- ai domiciliul într-unul dintre județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Botoșani, Neamț, Suceava, Vaslui, Dâmbovița, Ialomița, Teleorman, Buzău, Constanța, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Hunedoara și urmezi studiile la un centru universitar din București sau județul Ilfov.
Cum te poți înscrie? Simplu! Completează, semnează, scanează și trimite-ne documentele pe care le găsești pe site-ul amintit, în rubrica Înscrie-te în grupul țintă!, pe adresa de e-mail acces-p1@ceccar.ro, împreună cu BI/CI (copie conform cu originalul), certificatul de naștere (copie conform cu originalul), certificatul de căsătorie, dacă este cazul (copie conform cu originalul). Te rugăm ca în subiectul e-mail-ului să menționezi: Înscriere în GT – nume și prenume.
Acum ai șansa să obții un job într-un domeniu la mare căutare încă din timpul facultății. Cu siguranță acest pas va fi un plus pentru CV-ul tău sau poate chiar îți vei clădi cariera în compania în care vei lua un prim contact cu profesia contabilă.
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se derulează pe o perioadă de 24 de luni – începând cu 14 septembrie 2020, până la 13 septembrie 2022 –, având o valoare totală de 4,740,046.16 lei, finanțarea nerambursabilă din Fondul Social European fiind de 4.029.039,24 lei, iar 711.006,92 lei reprezentând finanțare nerambursabilă din bugetul național.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane