Proiectul NEPTUNE: Platformă virtuală de colaborare cu mediul de afaceri
Numărul 5, 14-20 februarie 2017 » Fonduri europene
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a anunțat că organizează, în cadrul proiectului NEPTUNE, în zilele de 22 și 23 februarie a.c., evenimentul online de matchmaking internațional (întâlniri bilaterale B2B) în domeniul industriilor „albastre”, prin intermediul unei platforme virtuale de colaborare.
Aplicanții eligibili interesați, precum și furnizorii de servicii-suport pentru inovare și antreprenoriat sunt invitați să se înscrie pe platforma evenimentului de brokeraj, prin completarea unui succint profil de colaborare.
Scopul întâlnirilor bilaterale prestabilite este de a facilita inițierea parteneriatelor internaționale între potențiali aplicanți și/sau furnizori de servicii din regiunile partenere NEPTUNE, în vederea dezvoltării de proiecte pentru schema de vouchere de inovare și servicii-suport disponibilă firmelor și potențialilor antreprenori din regiunea Nord-Vest, din domenii precum ITC, energie, mediu, agricultură, apă. Voucherele reprezintă o modalitate de a oferi sprijin financiar direct și nerambursabil 100%, sumele fiind între 5.000 și 60.000 euro. Bugetul alocat pentru IMM-urile eligibile din regiunea Nord-Vest este de 270.000 euro.
- managementul resurselor de apă în mediul urban și rural;
- logistică portuară, transport maritim și fluvial;
- mediu și energie regenerabilă hidro.
Evenimentul va fi precedat de un webinar (seminar pe internet – n.r.) de informare cu privire la oportunitățile de colaborare și de finanțare oferite de Acceleratorul de soluții inovative NEPTUNE, care poate fi urmărit online la data de 21 februarie, între orele 11.00 și 12.30. Linkul va fi disponibil pe platforma b2match din 15 februarie.
Proiectul NEPTUNE este finanțat din programul de cercetare-dezvoltare-inovare Orizont 2020 al Comisiei Europene și are drept obiectiv sprijinirea colaborării transfrontaliere, a inovării și a antreprenoriatului între diferite regiuni din Europa pe lanțul de valoare, prin stimularea sectoarelor conexe care să deservească în mod inovativ domeniul industriilor „albastre”, în principal ITC, energie, mediu, agricultură, apă.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile