Proiectul-pilot "Smart City Alba Iulia 2018" va fi prezentat oficial în toamnă
Telex » Știri 29 iulie 2016
Proiectul-pilot "Smart City Alba Iulia 2018" a intrat în linie dreaptă, după ce Consiliul Local Alba a aprobat, recent, derularea acestei iniţiative, ce urmează să fie prezentată oficial într-o conferinţă de specialitate, programată la Alba Iulia, în perioada 20-21 septembrie 2016. Potrivit comunicării postate pe propria pagină de internet de către Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), proiectul de hotărâre privind încheierea protocolului de colaborare între ministerul de resort şi Primăria Municipiului Alba Iulia a fost avizat favorabil de consilierii locali pe 27 iulie. Ulterior, a avut loc o întâlnire de lucru operativă la care au participat consilierii MCSI şi ai primăriei, alături de fostul ministru al Comunicaţiilor Marius Bostan şi de Nicolaie Moldovan, city manager Alba Iulia.
Termenul de Smart City este utilizat pentru a desemna oraşele care apelează intensiv la tehnologiile noi "tip Smart" dedicate îmbunătăţirii serviciilor publice, creşterii nivelului de confort al cetăţenilor din localităţile urbane şi rurale, eficientizării consumurilor de resurse şi reducerii cheltuielilor pe termen mediu şi lung. "Smart City este mai degrabă un proces continuu care se va desfăşura pentru cetăţean şi împreună cu acesta şi care îşi propune să transforme fiecare oraş într-o comunitate cu un nivel de trai cât mai ridicat din toate punctele de vedere", se notează pe pagina de internet a MCSI.
Proiectul-pilot „Smart City Alba Iulia 2018” vine în contextul în care industria IT din România înregistrează valori crescute de concentrare şi dezvoltare, cu o piaţă de produse şi servicii bazate pe tehnologii Smart în continuă creştere.
„Acest proiect se va baza pe dezvoltarea de parteneriate public-private care vor conduce la integrarea lanţurilor valorice din diverse sectoare de activitate la nivel local şi regional. Industria de IT&C, asociaţii, institute de cercetare-dezvoltare, universităţi şi, nu în ultimul rând, voluntari vor lucra împreună la construirea celui mai modern şi inteligent oraş din România din punct de vedere high-tech. Proiectul va fi finalizat în decembrie 2018, odată cu celebrarea centenarului Marii Uniri, la Alba Iulia”, potrivit MCSI.
(Sursa: Agerpres)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial