Proiectul START-UP ACCES ÎN ECONOMIE SOCIALĂ continuă!
Numărul 27-28, 14-27 iulie 2020 » Direct de la sursă
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România derulează, în parteneriat cu RD Global Project Consulting și AVISSO CONSULTING SERVICES SRL, proiectul START-UP ACCES ÎN ECONOMIE SOCIALĂ, POCU/449/4/16/128185. Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, s-a reluat de joi, 16 iulie a.c., după ce a fost suspendat pe o perioadă de trei luni, în contextul generat de pandemia de SARS-CoV-2. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui pachet complex de măsuri ce facilitează creșterea accesului unui număr de 105 persoane din regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (Argeș, Ialomița, Prahova, Dâmbovița, Călărași și Giurgiu), Centru (Brașov), Sud-Est (Buzău) și Nord-Est (Iași, Suceava, Neamț, Botoșani, Vaslui, Bacău) la servicii de formare antreprenorială specifică, activități de sprijin și consiliere în domeniul antreprenoriatului, în vederea asigurării premiselor înființării, consolidării și dezvoltării într-o manieră sustenabilă a 21 de întreprinderi sociale. Cele 21 de planuri de afaceri vor fi selectate în baza unui concurs. Întreprinderile sociale astfel înființate, dezvoltate și monitorizate în cadrul proiectului vor contribui la dezvoltarea comunităților locale și serviciilor locale din regiunile de dezvoltare vizate și la implicarea unor persoane aparținând unor grupuri vulnerabile în activități cu caracter social și economic, facilitând accesul tuturor la resursele și serviciile comunității.
Proiectul urmărește:
- Facilitarea accesului unui număr de 105 persoane la informație, programe de formare antreprenorială specifică și activități de sprijin pentru dezvoltarea capacității și abilităților necesare înființării de întreprinderi sociale, pe o perioadă de 12 luni;
- Facilitarea implementării a 21 planuri de afaceri selectate și monitorizarea funcționării celor 21 de întreprinderi sociale înființate și dezvoltate în cadrul proiectului, pe o perioadă de 24 luni;
- Facilitarea accesului unui număr de 105 persoane pe piața forței de muncă în vederea desfășurării activității în cadrul celor 21 de întreprinderi sociale înființate și dezvoltate, pe o perioadă de 18 luni pe durata implementării proiectului.
În contextul suspendării proiectului ca urmare a stării de urgență impuse la nivel național, termenul de depunere a dosarelor de înscriere se prelungește până la 17 august 2020. Pentru mai multe informații, persoanele interesate de depunerea dosarului de înscriere pot accesa site-ul proiectului, www.economie-sociala.ceccar.ro, sau ne pot contacta prin e-mail, la adresa economie-sociala@ceccar.ro.
Rezultatele procesului de selectare a grupului țintă vor fi anunțate până la data de 7 septembrie 2020.
Mult succes!
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice