Proiectul START-UP ACCES ÎN ECONOMIE SOCIALĂ vine în sprijinul societății în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19. 105 noi locuri de muncă vor fi create
Numărul 15-16, 23 apr. - 4 mai 2020 » Direct de la sursă
Toate statele lumii se confruntă, în contextul pandemiei de COVID-19, cu o contracție semnificativă a activității economice. Răspândirea virusului SARS-CoV-2 la nivel mondial a adus o serie de modificări semnificative în societate, România fiind afectată și ea.
Sistarea parțială sau totală a activităților economice pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, care cauzează boala COVID-19, are un impact social semnificativ și în țara noastră.
O creștere semnificativă va înregistra, în lunile următoare, și rata șomajului în România, în contextul în care multe companii au ales să își concedieze angajații, ca urmare a sistării activității.
O revenire totală a economiei este greu de estimat în acest moment, însă cu siguranță va fi nevoie de implicarea tuturor factorilor pentru reducerea impactului crizei generate de COVID-19.
În acest context economic, proiectul START-UP ACESS ÎN ECONOMIE SOCIALĂ, derulat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, în parteneriat cu RD Global Project Consulting și AVISSO CONSULTING SERVICES SRL, vine să sprijine economia națională prin înființarea a 21 de întreprinderi sociale, fiecare având minimum 5 angajați, rezultând astfel un plus de minimum 105 locuri de muncă. Astfel, proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, vine în sprijinul regiunilor de dezvoltare Sud-Muntenia (Argeș, Ialomița, Prahova, Dâmbovița, Călărași și Giurgiu), Centru (Brașov), Sud-Est (Buzău) și Nord-Est (Iași, Suceava, Neamț, Botoșani, Vaslui, Bacău), oferind posibilitatea ca un număr de 105 persoane să beneficieze de servicii de formare antreprenorială specifică, activități de sprijin și consiliere în domeniul antreprenoriatului. Mai mult decât atât, având în vedere rolul important al economiei sociale, proiectul contribuie la dezvoltarea și la sprijinirea comunităților din regiunile de implementare.
Întreprinderile nou înființate prin intermediul proiectului amintit vor avea drept obiectiv îndeplinirea intereselor a cât mai multe persoane, simultan cu aportul la creșterea productivității și competivității. Fiind o formă de organizare promovată de economia socială, acest tip de entitate nu are drept scop obținerea profitului, ci îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor care aparțin grupurilor vulnerabile – acest aspect fiind cu atât mai important acum, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19. Prioritatea acestor întreprinderi este oferirea de noi oportunități prin crearea de locuri de muncă și facilitarea accesului la resursele și serviciile comunității.
Plusul adus de proiectul START-UP ACCES ÎN ECONOMIE SOCIALĂ este cu atât mai mare acum, ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19, cu cât societatea are mai multă nevoie de susținere și de continuarea dezvoltării.
Plecând de la programul de formare antreprenorială pe care îl vor urma 105 persoane din regiunile de implementare și până la înființarea întreprinderilor sociale și crearea de noi locuri de muncă, toate acestea vin în sprijinul societății și al economiei, contribuind la reducerea șocului cauzat de epidemie.
Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni – până la 27 noiembrie 2022. Valoarea totală a proiectului este de 13.869.916,60 lei, finanțarea nerambursabilă din Fondul Social European fiind în valoare de 11.681.643,93 lei.
Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul proiectului: www.economie-sociala.ceccar.ro.
De asemenea, ne puteți contacta prin e-mail, la adresa economie-sociala@ceccar.ro.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane