Proiectul Viitor pentru studenți!: În curând vom da start înscrierilor la concursurile ce premiază performanța și susțin angajabilitatea
Numărul 24, 22-28 iun. 2022 » Direct de la sursă
Ai făcut practică prin proiectul Viitor pentru studenți!? Dacă ai răspuns afirmativ, îți dăm o veste bună: te poți înscrie pentru premiile pe care le-am pregătit pentru tine! Studenții care au obținut cele mai bune rezultate în desfășurarea practicii vor primi premii pentru performanță. Și nu numai! Dacă în urma activităților derulate prin proiect te-ai angajat la firma unde ai făcut practică sau la orice alt angajator, avem alte premii pregătite special pentru tine!
Premiile pentru cele mai bune rezultate în desfășurarea practicii sunt în valoare de 1.500 lei/student. 130 de studenți care au făcut practica prin proiectul nostru vor primi astfel de premii din partea Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) și a partenerilor de proiect – AVISSO Consulting Services și Asociația Societatea Română de Protecția Mediului.
Acestea nu sunt singurele premii pe care le-am pregătit special pentru tine! Așa am menționat mai sus, dacă în urma activităților derulate prin proiect te-ai angajat la firma unde ți-ai desfășurat practica sau la orice alt angajator, te poți înscrie în concursul ce susține angajabilitatea, desfășurat în cadrul proiectului. 127 de studenți care au devenit angajați în urma participării la activitățile derulate prin proiectul Viitor pentru studenți! vor primi premii în valoare de 2.800 lei/student.
Cele două concursuri, cel dedicat studenților care au obținut cele mai bune rezultate în urma desfășurării practicii și concursul care susține angajabilitatea, se desfășoară în perioada 1 august – 10 septembrie 2022. Te poți înscrie la aceste concursuri în perioada 1 august – 15 august 2022, inclusiv.
Important! Înscrierea la oricare dintre cele două concursuri derulate în cadrul proiectului nu îngrădește dreptul de a participa la celălalt concurs, cu condiția respectării condițiilor prevăzute pentru fiecare dintre acestea.
Informații referitoare la condițiile de eligibilitate, criteriile de departajare, documentele necesare pentru înscrierea la aceste competiții, precum și alte detalii legate de etapele acestor concursuri găsești pe site-ul proiectului, secțiunea Premiem performanța.
Despre proiect:
Proiectul Viitor pentru studenți! asigură stagii de practică pentru studenți înscriși la programe de studii precum Contabilitate și informatică de gestiune, Inginerie și Management în Industria Turismului și/sau Inginerie și Management în Alimentație publică și Agroturism; Management și/sau Marketing; și/sau alte specializări, cu domiciliul în regiunile mai slab dezvoltate Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru.
Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea tranziției de la educație la piața forței de muncă pentru cel puțin 325 de studenți înmatriculați în sistemul de învățământ superior (ISCED 5-7), prin instituirea unui sistem funcțional de stagii de practică și programe de învățare la locul de muncă realizate preponderent la potențiali angajatori care își desfășoară activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și/sau domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
În proiect sunt incluse, totodată, programe de consiliere și orientare în carieră personalizate pentru participanții la proiect, precum și premii pentru studenții care obțin cele mai bune rezultate.
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice