Proprietarii de terenuri forestiere cu suprafeţe mai mici de 30 ha vor avea asigurată paza pădurilor
Numărul 23, 25 iunie - 1 iulie 2019 » Direct de la sursă
Documentaţia depusă iniţial nu se mai actualizează anual, ci numai dacă apar modificări
La propunerea Ministerului Apelor şi Pădurilor (MAP), Guvernul a aprobat Hotărârea pentru modificarea art. 2 alin. (3) din anexa nr. 2 la HG nr. 864/2016 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru asigurarea serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor juridice şi fizice care desfăşoară activităţi economice, dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha“ şi a Procedurii de acordare de la bugetul de stat a costurilor serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor juridice şi fizice care nu desfăşoară activităţi economice, dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha.
Prin această Hotărâre se modifică prevederile art. 2 alin. (3) din Procedura de acordare de la bugetul de stat a costurilor serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor juridice şi fizice care nu desfăşoară activităţi economice, dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha, aprobată prin HG nr. 864/2016, în sensul că documentaţia depusă iniţial nu se mai actualizează anual, ci numai în situaţia în care apar modificări ale documentelor depuse anterior. Obligativitatea actualizării documentaţiei depuse iniţial este de maximum 30 zile de la data apariţiei modificărilor. Practic, proprietarii de terenuri forestiere cu suprafeţe mai mici de 30 ha vor avea asigurate paza pădurilor, supravegherea stării de sănătate a pădurilor şi stabilirea anuală a lucrărilor silvice prevăzute de amenajamentul silvic. „Simplificarea procedurilor şi tratamentul egal pentru toţi proprietarii de terenuri forestiere mai mici de 30 ha necesare asigurării serviciilor silvice de către ocoalele silvice autorizate va conduce implicit la reducerea tăierilor de păduri şi la protejarea fondului forestier”, menţionează reprezentanţii MAP, într-un comunicat.
MAP precizează că, urmare a proceselor succesive de reconstituire a dreptului de proprietate, în România există o suprafaţă totală de 586.000 de hectare de păduri aflate în proprietate privată ale căror suprafeţe sunt mai mici sau egale cu 30 ha.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial