PTIR: cursuri gratuite de formare profesională pentru antreprenori, manageri și angajați ai departamentelor de resurse umane, prin proiectul PROACTIV PLUS – competitivitate pentru viitor
Numărul 41, 23-29 oct. 2018 » Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) informează că oferă cursuri gratuite de formare profesională pentru antreprenori, manageri și angajați ai departamentelor de resurse umane, prin proiectul PROACTIV PLUS – competitivitate pentru viitor, pe care îl implementează până la 3 mai 2019. Proiectul – cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 – are ca scop principal creșterea competitivității și adaptabilității întreprinderilor, inclusiv a start-up-urilor, la schimbările și dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv prin stimularea dezvoltării competențelor antreprenorilor, managerilor și angajaților din zonele Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Centru.
Astfel, prin intermediul acestui proiect, 384 de persoane (264 antreprenori și 120 de angajați în poziții de management) vor beneficia de cursuri gratuite pentru îmbunătățirea abilităților manageriale și antreprenoriale. Cursurile au în vedere competențele antreprenoriale, precum și ocupațiile de manager de inovare și manager îmbunătățire procese. De asemenea, 120 de angajați din departamentele de resurse umane vor participa la o serie de cursuri pentru îmbunătățirea abilităților de management al resurselor umane pentru ocupațiile de manager resurse umane și inspector resurse umane, iar 46 de IMM-uri vor fi sprijinite în realizarea unei planificări strategice pe termen lung, care să permită anticiparea schimbărilor din domeniile în care activează. De asemenea, proiectul presupune realizarea de multiple activități de informare și conștientizare menite să sporească importanța acordată programelor de formare profesională pentru angajați.
„Proiectul PROACTIV PLUS vine ca o necesitate de adaptare a cunoștințelor antreprenorilor și angajaților din IMM-uri la dinamica economiei românești. Lipsa forței de muncă, neadaptarea specificului firmei la noutățile pieței sau lipsa inovării sunt probleme reale cu care se confruntă mediul de afaceri din România. Astfel, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România vine atât în sprijinul antreprenorilor, cât și al angajaților din IMM-uri cu o serie de cursuri gratuite de formare profesională ce au ca obiectiv acumularea de cunoștințe suplimentare necesare creșterii productivității, adaptabilității și a competenței resursei umane. Adițional cursurilor, vom sprijini și 46 de IMM-uri în elaborarea sau adaptarea strategiei actuale, pentru creșterea competitivității și adaptarea la noile tendințe din piețele în care activează”, a declarat Noel Ștefan, manager de proiect. (Al.R.)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial