PTIR: Cursuri gratuite de formare profesională pentru femei antreprenor, manager sau angajate în departamentele de resurse umane
Numărul 40, 16-22 oct. 2018 » Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
254 de femei antreprenor și 90 de femei angajate în poziții de management vor beneficia de cursuri gratuite pentru îmbunătățirea abilităților manageriale și antreprenoriale, prin proiectul MENTORNET – Femei competitive, factor cheie în dezvoltarea economică, derulat, până la 20 mai 2019, de Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR). Cursurile au în vedere competențele antreprenoriale, precum și ocupațiile de manager de inovare și manager îmbunătățire procese. De asemenea, 160 de femei angajate în departamentele de resurse umane vor participa la o serie de cursuri pentru îmbunătățirea abilităților de management al resurselor umane pentru ocupațiile de manager resurse umane și inspector resurse umane, iar 60 de femei antreprenor, participante la cursul de formare Competențe antreprenoriale, vor fi incluse într-un program de mentorat feminin MENTORNET, susținut de membrele Rețelei Naționale a Mentorilor Antreprenorialului Feminin. Totodată, în cadrul aceluiași proiect, minimum 46 de IMM-uri vor fi sprijinite în realizarea unei planificări strategice pe termen lung, care să permită anticiparea schimbărilor din domeniile în care activează.
Proiectul are ca scop principal creșterea competitivității și a adaptabilității întreprinderilor din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Nord-Vest și Vest la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv, prin stimularea dezvoltării competențelor femeilor antreprenor, manager sau angajate în cadrul departamentelor de resurse umane.
„Proiectul MENTORNET se adresează exclusiv femeilor care, în ultima perioadă, conduc din ce în ce mai multe companii și ocupă funcții de conducere. Femeile antreprenor ce vor participa în cadrul cursurilor gratuite își vor consolida cunoștințele pentru a-și putea adapta business-ul la noile tendințe. De asemenea, pentru că angajații reprezintă principalul activ al unei companii, prin participarea la cursuri, femeile manager și angajate din HR își vor dezvolta aptitudinile pentru a putea deveni mai calificate și performante, ajutând totodată, la consolidarea poziției pe piață a companiilor în care își desfășoară activitatea. Proiectul propune un parcurs de activități integrate menite să crească competitivitatea femeilor în piața muncii și să crească valoarea adăugată a business-urilor conduse de acestea”, a precizat Iulia Poștaru, managerul de proiect.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial