CECCAR a publicat lucrarea Sinteze, exemple și studii de caz pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat
Numărul 48-49, 17 dec. 2019 - 13 ian. 2020 » Publicații de specialitate
CECCAR, prin Institutul Național de Dezvoltare Profesională Continuă, vine în întâmpinarea candidaților la examenul de aptitudini cu lucrarea Sinteze, exemple și studii de caz pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat, care oferă un material pentru testarea și aplicarea cunoștintelor dobândite în cursul stagiului.
Volumul este disponibil spre vânzare la filialele CECCAR din întreaga țară, la prețul de 80 de lei.
În vederea obținerii calităților de expert contabil și de contabil autorizat, stagiarii CECCAR care s-au achitat de toate sarcinile privind efectuarea lucrărilor profesionale și pregătirea tehnică și deontologică trebuie să promoveze examenul de aptitudini. Prin acest examen național, CECCAR asigură accesul pe piața serviciilor contabile și conexe, în calitate fie de expert contabil, fie de contabil autorizat, doar al acelor specialiști care dețin un înalt nivel de competență profesională și conduită etică.
Promovarea examenului de aptitudini este o provocare pentru orice stagiar, deoarece domeniile de competență evaluate sunt vaste, corelate și supuse unei dinamici determinate atât de evoluția mediului de afaceri și a nevoilor acestuia, cât și de modificările frecvente ale cadrului legal. Parcurgerea programului național de stagiu creează premisele promovării cu succes a acestui examen.
Cerințele formulate în tematica examenului de aptitudini au în vedere, pe lângă exigențele examenului de acces la stagiu, și un set consistent de cerințe care derivă din valoarea adăugată pe care o reprezintă cunoștințele și competențele dobândite pe parcursul celor trei ani de stagiu.
Cuprinsul lucrării poate fi consultat aici.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane