Radu Ghețea: Digitalizarea în sistemul bancar a salvat vieți, a contribuit la implementarea măsurilor de distanțare socială
Telex » Știri 12 noiembrie 2020
Digitalizarea în sistemul bancar a salvat vieţi, contribuind la implementarea măsurilor de distanţare socială impuse prin ordonanţele militare, a declarat Radu Gheţea, preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor, citat de Agerpres. „Introducerea tehnologiei noi, practic acoperirea produselor şi serviciilor noastre cu cât mai multe produse şi servicii electronice, şi, respectiv, creşterea digitalizării a făcut ca la acest moment de criză pandemică să fie salvate vieţi şi locuri de muncă... Digitalizarea în sistemul bancar a salvat vieţi, a contribuit la implementarea măsurilor de distanţare socială impuse prin ordonanţele militare”, a spus Radu Gheţea, la un eveniment de specialitate. Potrivit acestuia, prin intermediul serviciilor de tip mobile banking, clienţii nu au mai fost nevoiţi să vină la bancă şi, astfel, banca a contribuit la punerea în aplicare a distanţării sociale. De asemenea, angajaţii au putut lucra de acasă şi astfel contaminarea a fost mai redusă.
Radu Gheţea a afirmat că toate băncile erau preocupate de digitalizare înainte de criza sanitară, dar pandemia a accelerat acest proces. În opinia lui, această perioadă a arătat că resursa umană, care este parte a planurilor de continuitate a afacerii, trebuie să fie analizată mult mai atent şi din mai multe unghiuri.
Totodată, Radu Gheţea a susţinut că în sistemul bancar românesc post-covid prezenţa la bancă se va reduce sau va dispărea: „Practic, întrevăd că într-un viitor nu foarte îndepărtat va fi o regulă ca persoanele fizice să nu ştie neapărat nici unde e banca, adică pe ce stradă sau unde are locaţii, pentru că nu va trebui să vină nici pentru deschidere de cont, nici pentru operaţiuni de plăţi, nici pentru acordarea de credite (…)”, a spus Radu Gheţea.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale