Radu Oprea a anunțat că vor fi adoptate OUG privind stimularea industriei alimentare și materialelor de construcții
Telex » Știri 19 iunie 2023
Noul ministru al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a anunțat, în prima conferință de presă de la învestire, că la următoarea ședință de guvern se vor analiza mai multe ordonanțe de urgență, care se referă la scheme de ajutor de stat pentru industria materialelor de construcții și industria alimentară, relatează Agerprea. „Sunt câteva principii pe care le-ați văzut și în programul de guvernare. Se referă la patriotismul economic, la dezvoltarea producției în România, la întregirea lanțurilor valorice, pentru că una dintre primele cauze care au generat inflația a fost tocmai aceasta a precarității lanțurilor de aprovizionare și atunci, dacă ne-am propus să luptăm cu prețurile, mai multă producție în România înseamnă competiție mai mare și va însemna prețuri scăzute, deci inflația se va diminua", a spus Radu Oprea.
El a precizat că noul Guvern își propune să redreseze și să echilibreze balanța comercială, prin creșterea producției de materiale de construcții în România.
"Vă dau doar câteva cifre. Peste 8 miliarde de euro a însemnat deficitul pe importurile la materialele de construcții. Am importat peste jumătate din ceea ce folosim, până la aproape de 70%, și este o industrie care generează 420.000 de locuri de muncă și ne propunem să mai creăm cel puțin 20.000 de locuri de muncă. Mai multe detalii despre schemă, ce înseamnă ea, cu bunăvoința dumneavoastră, după ce vom avea prima lectură și după ce va intra în circuitul de avizare, astfel încât toți colegii să-și poată spună părerea despre această schemă de ajutor de stat", a spus ministrul.
El a precizat, în legătură cu schemele de ajutor pentru industria alimentară, că se vor face consultări cu cei direct interesați, respectiv producătorii, comercianții - rețelele de supermarketuri, hipermarketuri, după care va fi prezentată în Guvern forma finală a ordonanței de urgență.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale