Raluca Turcan: Au fost depuse peste 500.000 de cereri pentru ajutoarele de încălzire și pentru suplimentul de energie
Telex » Știri 9 noiembrie 2021
Peste 500.000 de cereri pentru ajutoarele de încălzire în sezonul rece și pentru suplimentul de energie acordat prin Legea consumatorului vulnerabil au fost depuse deja la primării, a transmis, pe Facebook, ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, citată de Agerpres. „Peste 500.000 de cereri au fost depuse deja de către beneficiari la primării, pentru ajutoarele de încălzire în sezonul rece și pentru suplimentul de energie acordat pe tot parcursul anului, prin Legea consumatorului vulnerabil. Persoanele singure cu venituri de până la 2.053 lei și familiile cu venituri de până la 1.386 lei de persoană beneficiază de la 1 noiembrie de aceste două forme de sprijin, dacă se adresează primăriilor pentru a le solicita”, a menționat Raluca Turcan. Ministrul Muncii a precizat că Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială a publicat pe site-ul propriu răspunsuri la cele mai importante întrebări ale beneficiarilor cu privire la condițiile și procedurile de acordare a acestor ajutoare.
„Împreună cu echipa Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și cu colegii mei din Ministerul Muncii, am avut o discuție cu reprezentanții Asociației Orașelor din România, pentru a ne asigura că legea va fi aplicată corect și că oamenii vor primi ajutoarele fără întârziere. Mai mult, agențiile de plăți vin în sprijinul primăriilor și al beneficiarilor prin clarificarea condițiilor și procedurilor de acordare a dreptului, iar Agenția Națională de Plăți publică și actualizează permanent, pe pagina de web, precizări privind acordarea ajutoarelor”, a notat Raluca Turcan.
Pe de altă parte, ministrul Muncii a amintit că, începând din 1 noiembrie, persoanele care nu îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului de încălzire pe perioada sezonului rece și a suplimentului de energie prevăzute de Legea consumatorului vulnerabil beneficiază de compensarea facturilor la energie electrică (în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh) și la gaze naturale (cel mult 33% din valoarea componentei prețul gazului natural din contract).
„O altă măsură de sprijin pentru a depăși perioada sezonului rece, deja în vigoare, este plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale pentru clienții casnici”, a încheiat Raluca Turcan.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național