Raluca Turcan: Creșterea semnificativă a numărului solicitărilor pentru plata ajutoarelor de deces la casele de pensii, o realitate foarte tristă
Telex » Știri 5 noiembrie 2021
Numărul solicitărilor pentru plata ajutoarelor de deces a înregistrat o creștere la nivelul caselor de pensii județene, dar am asigurat sumele necesare pentru a onora toate cererile, fără întârzieri, a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, citată de Agerpres. „Cu regret trebuie să spun că ultimele centralizări făcute la nivelul caselor de pensii județene indică o creștere semnificativă a numărului solicitărilor pentru plata ajutoarelor de deces. Este o realitate foarte tristă, dar se cuvine ca ea să fie cunoscută - numai la nivelul Capitalei vorbim de o dublare a solicitărilor față de cele primite în anii trecuți. Am asigurat caselor de pensii sumele necesare pentru a onora toate cererile, fără întârzieri. Totodată, am adresat rugămintea directorilor caselor de pensii să comunice, la rândul lor, în fiecare ocazie, că vaccinarea este cea mai importantă soluție la îndemâna vârstnicilor pentru a reduce riscul de infectare și riscul de a face o formă gravă a bolii. Persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile în fața virusului și reiau cu acest prilej apelul la adresa vârstnicilor, de a recurge cu încredere la soluția vaccinării, care asigură un nivel suplimentar de protecție în fața Covid-19”, a punctat Raluca Turcan.
Ministrul de resort a menționat faptul că recomandările autorităților sanitare din România sunt bazate pe o reală expertiză științifică medicală, internă și internațională. „Orice alte recomandări sau păreri, oricât de bine intenționate ar putea părea, trebuie ignorate pentru că ele pot conduce la agravarea stării de sănătate a pacienților Covid-19”, a precizat ministrul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale