Raluca Turcan: Nu este suficient să-i dai bani unui om necăjit, ci trebuie să încerci să-l integrezi în societate
Telex » Știri 3 februarie 2021
Statul trebuie să vină cu un pachet integrat de servicii pentru persoanele vulnerabile pentru a le include în societate, nu doar să le ofere sume de bani, a declarat, la un eveniment social, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, citată de Agerpres. „În ceea ce priveşte eficienţa sprijinului pe care statul îl oferă persoanelor vulnerabile, apreciez că acest sprijin trebuie să fie ţintit şi cu măsuri integrate, pentru că nu este suficient ca, pentru un om necăjit, să vii doar cu o sumă de bani din partea statului, ci sprijinul statului trebuie să vină şi pe partea de educaţie, de sănătate, de consiliere, de incluziune în societate în general şi de integrare pe piaţa muncii pentru cei care pot să muncească”, a spus Raluca Turcan.
Ministerul Muncii a demarat deja un proiect în acest sens. „Pentru persoanele care în momentul de faţă sunt beneficiare de ajutor social, să încercăm să-i identificăm pe cei mai vulnerabili, să creionăm serviciile sociale pe care statul le poate oferi acestora într-un mod integrat. De asemenea, cei care pot merge la muncă să fie consiliaţi şi direcţionaţi spre piaţa muncii”, a susţinut ministrul.
Potrivit oficialului, se pot utiliza fonduri europene în acest sens. „Este o prioritate pe care o am la Ministerul Muncii, şi anume: prin Programul Operaţional de Incluziune şi Demnitate şi, de asemenea, Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare, să reuşim, într-un mod compact, să oferim în societatea românească pe diferite segmente servicii sociale care să atingă grupuri mari de oameni. Statul este eficient dacă la nivelul comunităţilor vulnerabile statul vine integrator cu un pachet de servicii”, a continuat Raluca Turcan.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara