Raluca Turcan: Sporurile trebuie să reprezinte o motivație pentru o anumită categorie de muncă, specializare sau realizare suplimentară
Telex » Știri 19 februarie 2021
Discuţia despre sporuri nu urmăreşte diminuarea veniturilor, mai ales ale celor care muncesc, iar acestea trebuie să reprezinte o motivaţie pentru o anumită categorie de muncă, specializare sau realizare suplimentară, a scris, pe pe pagina personală de Facebook, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, relatează Agerpres. „(…) Punctul meu de vedere cu privire la sporurile acordate din sistemul public de salarizare este cât se poate de clar. Sistemul sporurilor trebuie analizat riguros, cu înţelepciune, nu heirupist, pentru că sunt şi sporuri justificate de condiţiile şi natura muncii, sunt sporuri în domenii importante, pentru categorii esenţiale de salariaţi. Tot la fel de clar am spus că discuţia despre sporuri la Ministerul Muncii nu urmăreşte diminuarea veniturilor, mai ales ale celor care muncesc! Principiul sănătos de la care pleacă această analiză este ca salariile din sectorul public să fie reaşezate, iar sporurile să reprezinte o motivaţie pentru o anumită categorie de muncă, specializare sau realizare suplimentară!”, afirmă Raluca Turcan.
Recent, premierul Florin Cîţu a declarat că Legea salarizării bugetarilor, care va cuprinde şi sporurile, va fi modificată printr-un proiect care va trece până în vară prin Parlament. „Modificarea Legii salarizării are un obiectiv mai mare decât sporurile, Legea salarizării trebuie să reflecte legătura directă şi transparentă între performanţă şi venit, ceea ce nu vedem astăzi. Deci, acesta este obiectivul Legii salarizării şi acolo vom merge. Cum va arăta şi cum vor fi aceste sporuri şi destinaţia lor vom vedea după ce se va vota Legea salarizării. (...) Se lucrează la Ministerul Muncii. După ce o să avem o variantă de la Ministerul Muncii, bineînţeles că va fi adusă în coaliţie şi experţii din coaliţie vor da dimensiunea finală”, a precizat Florin Cîţu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național