Rapoartele de credit, în topul celor mai căutate informații de business din România
Numărul 23-24, 16-29 iun. 2021 » Roza vânturilor
Topul celor mai căutate produse actualizate de business din România este condus de rapoartele de credit, care conțin atât date, cât și interpretarea acestora, cu 45% din preferințele clienților serviciilor de „business information”, fiind urmate de incidentele de plată, cu 29%, și înregistrările în BPI, cu 17%, relevă datele unei analize KeysFin, relatează Agerpres. Conform sursei citate, doar 30% dintre antreprenorii locali apelează la soluții de tip „business information”, pentru a afla informații actualizate despre partenerii lor de afaceri, iar, dintre aceștia, cei mai mulți o fac pentru a accesa rapoartele de credit, incidentele de plată și înregistrările în Buletinul Procedurilor de Insolvență.
Topul industriilor care apelează la soluții de business information este condus, fără mari surprize, de domeniile banking și financiar, în general, două industrii-cheie a căror activitate este condiționată de primirea unor informații corecte și actuale despre cei care contractează credite, polițe de asigurare sau diverse servicii si produse.
Compania precizează că, în mod surprinzător, topul este completat de domeniile construcții, agricultură, comerț, industria prelucrătoare și transporturi & depozitare, legătura dintre acestea fiind faptul că sunt o parte dintre sectoarele economice cu cele mai mari termene de plată și au nevoie să se asigure că, în perioada anterioară încasării, premisele de la care au pornit în derularea unui contract comercial nu s-au schimbat.
La polul opus, domeniile care nu apelează în mod predilect la astfel de soluții sunt cultura și divertismentul, HoReCa, sănătatea și asistența socială, precum și învățământul, explicația specialiștilor KeysFin având legătură cu termenele de plată scurte aplicate în mod tradițional în aceste sectoare.
Conform sursei citate, România nu are avantajul de a fi o țară cu o cultură antreprenorială îndelungată, iar antreprenorii nu știu de cele mai multe ori unde să caute răspunsuri și analize sau statistici financiare pentru industria din care fac parte. Potrivit analizei KeysFin, aceștia iau în considerare datele disponibile online, fără o analiză amănunțită, limitându-se de cele mai multe ori la o simplă căutare pe Google și la informații de bază, fără a cunoaște interpretarea lor. Astfel, peste 70% dintre antreprenorii locali își verifică partenerii de business la 6 luni sau chiar mai rar de atât, iar, atunci când o fac, cei mai mulți nu cunosc care sunt informațiile-cheie prin care pot identifica din timp potențialele probleme.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane