Raport BAD: Pandemia de COVID-19 a împins încă 4,7 milioane de persoane în sărăcie extremă în Asia de Sud-Est
Numărul 11, 23-29 mar. 2022 » Roza vânturilor
Pandemia de COVID-19 a împins încă 4,7 milioane de persoane în sărăcie extremă în Asia de Sud-Est în 2021, inversând progresele obținute în combaterea acestui fenomen, a declarat Banca Asiatică de Dezvoltare (BAD) într-un raport, informează DPA, preluată de Agerpres. Înainte de pandemie, numărul persoanelor care trăiau în sărăcie extremă - sau cei care trăiesc cu mai puțin de 1,90 dolari pe zi - în regiune era în scădere, însă în 2020, numărul acestora a crescut cu 5,4 milioane, a precizat în raport instituția financiară.
„Pentru 2021, alte 4,7 milioane de persoane au ajuns sub pragul sărăciei extreme comparativ cu nivelul de referință al sărăciei din 2020, fără COVID-19”, a adăugat BAD.
Raportul a precizat că această creștere a sărăciei a survenit în condițiile în care 9,3 milioane de locuri de muncă au fost pierdute în 2021. „Pandemia a dus la șomaj pe scară largă, la accentuarea inegalității și la creșterea nivelului de sărăcie, în special în rândul femeilor, al lucrătorilor mai tineri și al persoanelor vârstnice din Asia de Sud-Est”, a precizat președintele BAD, Masatsugu Asakawa.
În raportul său „South-East Asia: Rising from the Pandemic”, banca a afirmat că, în pofida perspectivelor mai bune de redresare, valul de coronavirus alimentat de varianta Omicron ar putea reduce creșterea economică a regiunii cu până la 0,8 puncte procentuale în 2022. Aceasta a adăugat că producția economică a regiunii în 2022 ar urma să rămână cu peste 10 procente sub nivelul de referință al unui scenariu fără COVID-19.
„BAD va continua să colaboreze cu factorii de decizie politică pe măsură ce aceștia încearcă să reconstruiască și să îmbunătățească sistemele naționale de sănătate și să eficientizeze reglementările interne pentru a consolida competitivitatea afacerilor”, a declarat Asakawa.
„Încurajăm guvernele din Asia de Sud-Est să investească în infrastructuri inteligente și ecologice și să adopte inovații tehnologice pentru a revigora creșterea economică”, a adăugat banca.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial