Raport HP: 75% dintre atacurile malware au fost livrate prin e-mail, în primul semestru al anului
Numărul 29-30, 11-24 aug. 2021 » Conectarea la era digitală
Trei sferturi (75%) din malware-ul detectat a fost livrat prin e-mail, restul de 25% fiind accesat prin descărcări de pe Internet, în prima jumătate a acestui an, indică datele celui mai recent raport Threat Insights, publicat de HP, relatează Agerpres. În același timp, cercetarea de specialitate arată că o creștere semnificativă atât a complexității, cât și a activității în sectorul infracțiunilor cibernetice, inclusiv o creștere de 65% a instrumentelor de hacking descărcate de pe forumuri subterane și pagini de filesharing, în prima jumătate a acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2020.
Potrivit sursei citate, cele mai frecvente mesaje de tip phishing pe e-mail au fost legate de facturi și tranzacții business (49%), iar 15% au fost reprezentate de răspunsuri la mesaje email infectate. Pe acest fond, mesajele de tip phishing trimise pe e-mail, care menționau COVID-19, au reprezentat mai puțin de 1%, în scădere cu 77% față de prima jumătate a anului trecut.
În intervalul de referință, cel mai frecvent tip de fișiere periculoase atașate în e-mail au fost: fișiere arhivă (29%), documente Excel (23%), documente (19%) și fișiere EXE (19%).
Totodată, peste o treime (34%) din totalul atacurile malware detectate nu era cunoscut anterior, mai puține cu 4% în comparație cu primul semestru din anul anterior.
Raportul relevă un salt de 24% a malware-ului care exploatează CVE-2017-11882, o vulnerabilitate de memorie utilizată în mod normal pentru a exploata Microsoft Office sau Microsoft WordPad.
Raportul Threat Insights analizează atacurile cibernetice și vulnerabilitățile în acest domeniu, la nivel global. Date incluse în raprort au fost obținute prin intermediul HP Wolf Security, în perioada ianuarie - iunie 2021.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice