Raport: Peste jumătate dintre companiile mari nu reușesc să oprească în mod eficient atacurile cibernetice
Numărul 43, 17-23 nov. 2021 » Conectarea la era digitală
Mai mult de jumătate (55%) dintre companiile globale mari nu reușesc să oprească în mod eficient atacurile cibernetice, relevă datele studiului „State of Cybersecurity Resilience 2021”, realizat de Accenture Research, informează Agerpres. Potrivit cercetării, patru din cinci respondenți (81%) consideră că „a fi cu un pas înaintea atacatorilor este o luptă constantă, iar costul este nesustenabil”, această pondere fiind în creștere cu 12% față de anul trecut.
De asemenea, în timp ce 82% dintre respondenții sondajului și-au majorat bugetele de securitate cibernetică anul trecut, numărul atacurilor de succes (care includ accesul neautorizat la date, aplicații, servicii, rețele sau dispozitive) a crescut, în medie, cu 31% în comparație cu datele din 2020, la 270 de atacuri/companie.
În același timp, raportul evidențiază că, deși două treimi (67%) dintre organizații consideră că ecosistemul lor este sigur, atacurile indirecte au reprezentat 61% dintre toate atacurile cibernetice din acest an, în creștere față de 44% în anul anterior. Totodată, studiul a identificat un grup mic de companii – Cyber Champions – care nu numai că excelează la reziliența cibernetică, ci se și aliniază la strategia de afaceri pentru a obține rezultate mai bune și un randament mai bun al investițiilor în securitatea cibernetică.
Accenture Research a intervievat 4.744 de directori de companii cu venituri anuale de cel puțin 1 miliard dolari din 23 de industrii și 18 țări din America de Nord și de Sud, Europa și Asia-Pacific. Pentru a defini patru niveluri de reziliență cibernetică, a fost efectuată o analiză pe un eșantion de 3.455 de organizații, Cyber Champions reprezentând 5% dintre acestea.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile