Raport: Peste jumătate dintre companiile mari nu reușesc să oprească în mod eficient atacurile cibernetice
Numărul 43, 17-23 nov. 2021 » Conectarea la era digitală
Mai mult de jumătate (55%) dintre companiile globale mari nu reușesc să oprească în mod eficient atacurile cibernetice, relevă datele studiului „State of Cybersecurity Resilience 2021”, realizat de Accenture Research, informează Agerpres. Potrivit cercetării, patru din cinci respondenți (81%) consideră că „a fi cu un pas înaintea atacatorilor este o luptă constantă, iar costul este nesustenabil”, această pondere fiind în creștere cu 12% față de anul trecut.
De asemenea, în timp ce 82% dintre respondenții sondajului și-au majorat bugetele de securitate cibernetică anul trecut, numărul atacurilor de succes (care includ accesul neautorizat la date, aplicații, servicii, rețele sau dispozitive) a crescut, în medie, cu 31% în comparație cu datele din 2020, la 270 de atacuri/companie.
În același timp, raportul evidențiază că, deși două treimi (67%) dintre organizații consideră că ecosistemul lor este sigur, atacurile indirecte au reprezentat 61% dintre toate atacurile cibernetice din acest an, în creștere față de 44% în anul anterior. Totodată, studiul a identificat un grup mic de companii – Cyber Champions – care nu numai că excelează la reziliența cibernetică, ci se și aliniază la strategia de afaceri pentru a obține rezultate mai bune și un randament mai bun al investițiilor în securitatea cibernetică.
Accenture Research a intervievat 4.744 de directori de companii cu venituri anuale de cel puțin 1 miliard dolari din 23 de industrii și 18 țări din America de Nord și de Sud, Europa și Asia-Pacific. Pentru a defini patru niveluri de reziliență cibernetică, a fost efectuată o analiză pe un eșantion de 3.455 de organizații, Cyber Champions reprezentând 5% dintre acestea.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice