Raport: Triplare a numărului de atacuri cibernetice la resursele educaționale și la site-urile oficiale ale orașelor, în primul trimestru
Numărul 19-20, 19 mai - 1 iun. 2020 » Conectarea la era digitală
Numărul total al atacurilor cibernetice asupra resurselor educaționale și a site-urilor web oficiale ale orașelor s-a triplat în primul trimestru al acestui an, față de intervalul similar din 2019, reiese din cea mai recentă ediție a raportului Kaspersky DdoS, informează Agerpres. Potrivit sursei citate, această tendință este cauzată de faptul că atacatorii cibernetici profită de situația actuală, când oamenii sunt blocați în casele lor și depind foarte mult de resursele digitale.
„Pandemia COVID-19, care a debutat în primul trimestru al anului 2020, a făcut ca aproape toate activitățile, fie ele de învățare, de muncă sau de relaxare, să treacă în mediul online. Cererea crescută de resurse online a fost remarcată de răufăcători, care au organizat atacuri asupra celor mai vitale servicii digitale sau a celor care cresc în popularitate. De exemplu, Departamentul de Sănătate și Servicii Sociale al guvernului american, un grup de spitale din Paris și serverele unui joc online au fost toate ținte ale atacurilor DDoS din februarie și martie”, se arată în document.
Raportul evidențiază o triplare a atacurilor asupra resurselor educaționale și a site-urilor web oficiale ale orașelor, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2019. Astfel, ponderea acestor atacuri a fost de 19% din numărul total de incidente din T1 2020.
Atacul de tip DDoS reprezintă cea mai întâlnită formă de infracțiune cibernetică, având ca țintă website-uri importante și mai rar computerele personale.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice