Raportarea de sustenabilitate, o nouă provocare? Suntem pregătiți pentru viitor!
Numărul 33-34, 24 aug. - 6 sep. 2022 » Agenda CECCAR
Într-o societate în continuă schimbare, în care digitalizarea, globalizarea și soluțiile integrate joacă un rol esențial pentru evoluția businessului, profesia contabilă a reacționat rapid și s-a adaptat tuturor acestor realități, transformând provocările în oportunități.
Astăzi, mai mult ca oricând, este nevoie de o gândire care să înglobeze mai mult decât elementele pur financiar-contabile ale unei organizații pentru asigurarea dezvoltării afacerii pe termen lung și pentru crearea de valoare.
Raportarea de sustenabilitate reprezintă nu doar extinderea gamei de servicii pe care liber-profesioniștii contabili le furnizează, ci le consolidează rolul de consultanți strategici care contribuie decisiv la crearea de afaceri reziliente, sustenabile, care pot face față cu succes oricăror provocări.
Iar activitatea CECCAR, care susține tranziția de la serviciile tradiționale de contabilitate la noile soluții pentru dezvoltarea unor businessuri sustenabile, este promovată la nivel mondial ca model de bune practici de către International Federation of Accountants, organizația care reprezintă profesia contabilă la nivel global.
CECCAR, în calitate de organism profesional care gestionează profesia contabilă în România, conștient de nevoia de adaptare a serviciilor oferite de liber-profesioniștii contabili la cerințele mediului de afaceri, ale societății, a ales să fie parte a soluției ce sprijină traziția spre un viitor performant, sustenabil. În 2020, CECCAR a fost primul organism profesional din Europa care a aderat la Sustainability Accounting Standards Board (SASB), iar începând de luna aceasta, a devenit membru al principalei organizații mondiale pentru standarde de sustenabilitate, raportare și gândire integrate - IFRS Sustainability Alliance -, în urma fuziunii SASB cu Value Reporting Foundation, International Integrated Reporting Council și IFRS Foundation.
Materiale relevante pe această temă sunt disponibile pe site-ul nostru, în rubrica Knowledge hub.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național