Raportul privind prioritățile globale pentru profesioniștii contabili angajați și cei din sectorul public, disponibil în limba română
Numărul 29-30, 27 iul.-9 aug. 2022 » Direct de la sursă
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România pune la dispoziția celor interesați traducerea în limba română a raportului Priorități globale pentru profesioniștii contabili angajați și cei din sectorul public, ce rezumă concluziile reuniunii din luna martie a acestui an a Grupului consultativ pentru profesioniștii contabili angajați din cadrul IFAC.
În cadrul ședinței virtuale din luna martie a acestui an, Grupul consultativ pentru profesioniștii contabili angajați din cadrul IFAC a analizat principalele tendințe globale care afectează profesia contabilă. Raportul Priorități globale pentru profesioniștii contabili angajați și cei din sectorul public oferă un rezumat al principalelor concluzii rezultate în urma dezbaterilor susținute de acest grup de lideri din domeniul afacerilor și al finanțelor, bazându-se pe expertiza și experiențele lor diverse.
Elaborând principalele teme ale discuției, raportul discută aspecte precum:
- Contribuția profesioniștilor contabili la economia circulară;
- Promovarea unei gândiri integrate;
- Colaborarea cu comitetele de audit pentru a sprijini contabilii în tratarea noilor responsabilități;
- Sprijinirea unei forțe de muncă eficiente în domeniul financiar al sectorului public.
Pentru ca organizațiile și administrațiile să facă față provocărilor și presiunilor actuale, de la efectele pandemiei de COVID-19, inflație și conflictul din estul Europei până la schimbările climatice și tulburările din lanțurile de aprovizionare, este nevoie de o gândire integrată din partea profesiei contabile. Aceasta trebuie să depășească barierele a ceea ce profesia poate face pentru a identifica riscurile și a le preschimba în noi oportunități prin transformarea modelelor de afaceri.
„Trebuie să gândim diferit pentru a putea încuraja sustenabilitatea și a crea valoare în aceste vremuri guvernate de condiții economice și comerciale incerte și fără precedent. Prin împărtășirea cunoștințelor acumulate, profesia contabilă poate sprijini practicienii să se implice în acțiuni cu valoare mai mare și să contribuie la adoptarea unor decizii mai bine informate”, a precizat Sanjay Rughani, președintele Grupului consultativ pentru PAIB din cadrul IFAC.
Documentul Priorități globale pentru profesioniștii contabili angajați și cei din sectorul public este disponibil în limba română și poate fi consultat accesând secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes a site-ului CECCAR.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național