Rata locurilor de muncă vacante în T1, stabilă în România, Bulgaria, Irlanda, Spania, Ungaria, Slovacia, Suedia şi Marea Britanie
Numărul 22, 18-24 iunie 2019 » Breviar statistic
Rata locurilor de muncă vacante în Uniunea Europeană era de 2,4% în primul trimestru din 2019, în creştere faţă de o rată de 2,2% în perioada similară din 2018 şi 2,3% în precedentele trei luni, arată datele publicate de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), informează Agerpres. Cele mai ridicate rate ale locurilor de muncă vacante din UE în primul trimestru din 2019 au fost raportate în Cehia (6,4%), Belgia (3,6%) şi Germania (3,3%), iar cele mai scăzute în Grecia (0,6%), Spania (0,9%), Bulgaria, Irlanda şi Portugalia (toate cu 1%). România a înregistrat în primele trei luni din 2019 o rată a locurilor de muncă vacante de 1,2%, stabilă faţă perioada similară din 2018 şi comparativ cu precedentele trei luni.
În zona euro, rata locurilor de muncă vacante se situa la 2,3% în primul trimestru din 2019, în creştere faţă de o rată de 2,1% în perioada similară din 2018 şi stabilă comparativ cu precedentele trei luni.
Comparativ cu perioada similară din 2018, în UE rata locurilor de muncă vacante a urcat în 14 de state membre în perioada aprilie-iunie 2018, a rămas stabilă în România, Bulgaria, Irlanda, Spania, Ungaria, Slovacia, Suedia şi Marea Britanie, şi a scăzut în Grecia, Croaţia, Lituania, Polonia şi Malta (toate cu minus 0,1 puncte procentuale - pp). Cel mai semnificativ avans a fost raportat în Cehia (1,6 pp), Cipru (0,8 pp), Letonia (0,6 pp), Germania şi Olanda (ambele cu 0,4 pp).
Pe sectoare de activitate, în România, rata locurilor de muncă vacante în primul trimestru din 2019 era de 1% în servicii şi de 1,1% în industrie şi construcţii. La nivelul UE, rata locurilor de muncă vacante era de 2,6% în servicii şi de 2,2% în industrie şi construcţii.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice