MyWIZ - Business în cloud
Rata șomajului a scăzut ușor în București, la 1,10% în aprilie

Rata șomajului a scăzut ușor în București, la 1,10% în aprilie

Numărul 21, 1-7 iun. 2022  »  Breviar statistic

Rata șomajului înregistrată în luna aprilie la nivelul Municipiului București a fost de 1,10%, în scădere ușoară de la 1,11% în luna anterioară, arată datele Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă (AMOFM) București, citate de Agerpres. Astfel, la sfârșitul lunii aprilie, erau înregistrați 13.537 șomeri, dintre care 7.163 erau femei. Din totalul celor 13.537 de persoane înregistrate în evidențele AMOFM București, 1.470 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 12.067 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, toți șomerii proveneau din mediul urban.

Cele mai multe persoane fără un loc de muncă (3.720) erau în grupa de vârstă 40-49 de ani, urmate de cele între 50 și 55 de ani (3.107), persoanele între 30 și 39 de ani (3.037) și cele peste 55 de ani (2.291).

Cei mai puțini șomeri sunt consemnați la categoria de vârstă de sub 25 de ani, cu 175 de persoane.

Conform AMOFM, șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați (37,25%), urmați de cei cu studii superioare (24,40%), iar 17,46% au studii gimnaziale. Șomerii care au absolvit școala profesională/de arte și meserii reprezintă 16,49% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii postliceale sunt 3,31%, iar cei cu studii primare și fără studii, 1,09% din total.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.976 persoane foarte greu ocupabile, 4.386 greu ocupabile, 3.950 mediu ocupabile, iar 3225 sunt persoane ușor ocupabile.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.