Rata șomajului în UE s-a menținut la 6% în august
Numărul 39, 5-11 oct. 2022 » Breviar statistic
Rata șomajului în Uniunea Europeană s-a situat la 6% în august, stabilă față de luna precedentă și în scădere de la 6,8% în perioada similară din 2021, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. Cu o rată a șomajului de 5,1% în august, România se situează printre statele membre ale UE cu un nivel redus al șomajului.
În zona euro, rata șomajului s-a situat la 6,6% în august, stabilă față de luna precedentă și în scădere de la 7,5% în aceeași perioadă a anului trecut.
Eurostat estimează că 12,921 milioane de persoane din UE, din care 10,96 milioane în zona euro, erau în șomaj în august. Comparativ cu august 2021, numărul șomerilor s-a redus cu 1,682 milioane în UE și cu 1,358 milioane în zona euro.
În august, 2,614 milioane de tineri (sub 25 de ani) din UE erau șomeri, dintre care 2,136 milioane în zona euro. Rata șomajului în rândul tinerilor era în august de 13,8% în UE, stabilă față de luna precedentă, și de 13,9% în zona euro, în scădere de la 14% luna precedentă.
În rândul femeilor, rata șomajului în august era de 6,4% în UE, stabilă față de luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaților era de 5,7%, de asemenea stabilă față de iunie.
În rândul statelor membre ale UE, cele mai mici rate ale șomajului în august se înregistrau în Cehia (2,4%), Polonia (2,6%), Malta (2,9%) și Germania (3%). La polul opus, cea mai mare rată a șomajului a fost înregistrată în Spania (12,4%), urmată de Grecia (12,2%).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile