Rata șomajului la nivelul Capitalei a coborât la 0,83%, în aprilie
Telex » Știri 21 mai 2024
Rata șomajului înregistrat în evidențele Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a fost de 0,83% în luna aprilie, în scădere cu 0,01 puncte procentuale față de cea consemnată în martie. Potrivit unui comunicat al AMOFM, citat de Agerpres, la sfârșitul lunii aprilie, în evidențele AMOFM București erau înregistrați 10.510 șomeri (din care 6.116 femei), rata șomajului fiind de 0,83%. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 0,84%, în această lună indicatorul s-a diminuat cu 1,19%.
Din totalul de 10.510 persoane înregistrate în evidențele AMOFM București, 1.712 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 8.798 erau șomeri neindemnizați.
Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AMOFM București (32,75%), urmați de cei cu studii superioare (28,58%), iar 18,73% au absolvit școala profesională/de arte și meserii. Șomerii care au studii gimnaziale reprezintă 16,93% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii postliceale sunt 2,22%, iar cei cu studii primare și fără studii, 0,79%.
Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.684 persoane foarte greu ocupabile, 3.408 greu ocupabile, 2.964 mediu ocupabile, iar 2.454 sunt persoane ușor ocupabile.
"Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre", precizează Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile