Realitatea augmentată debutează în Google Maps
Numărul 5, 12-18 febr. 2019 » Roza vânturilor
Google a lansat o opţiune de navigare bazată pe realitate augmentată pentru aplicaţia Maps, disponibilă deocamdată doar pentru un număr limitat de utilizatori, informează News.ro. Localizarea utilizatorilor se va face ca şi până acum – cu ajutorul GPS-ului şi a conexiunii la internet. În plus, pentru funcţia de realitate augmentată, Google Maps va folosi şi camera foto a telefonului.
Realitatea augmentată vine să suprapună un nivel de informaţii mediului real pentru a ajuta utilizatorul să se orienteze mai uşor pe parcursul navigării. Această formă va face parte din modul de navigare pedestru.
Spre exemplu, într-o intersecţie, funcţia de realitate augmentată va plasa o săgeată pe o clădire pentru ca utilizatorul să înţeleagă mai uşor în ce direcţie să meargă.
Practic, în noul mod, camera foto va afişa pe ecran mediul înconjurător, iar funcţia de realitate augmentată va genera indicatoare ce vor fi suprapuse elementelor din mediul real.
Realitatea augmentată nu va lua complet locul navigării pe baza hărţilor, ci va fi va reprezenta un mod la care utilizatorii vor putea apela atunci când informaţiile tradiţionale nu sunt suficiente.
Google nu vrea ca utilizatorii aplicaţiei să navigheze exclusiv pe baza funcţiei de realitate augmentată, iar Maps va afişa avertizări după un timp şi chiar va opri automat camera foto pentru a forţa utilizatorul să revină la modul normal. Pe de o parte, există îngrijorări cu privire la accidentarea utilizatorilor care merg atenţi numai la ceea ce afişează ecranului telefonul. Pe de altă parte, modul de realitate augmentată va fi un mare consumator de energie, ceea ce va avea un impact negativ considerabil asupra autonomiei.
Noul mod bazat pe realitate augmentată din Google Maps va fi pentru început disponibil doar ghizilor locali, pentru a fi testat extensiv înaintea lansării oficiale.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile