Recomandările Grupului Operativ pentru raportarea informațiilor privind schimbările climatice (TCFD), traduse în limba română
Numărul 42, 27 oct. - 2 nov. 2020 » Direct de la sursă
În calitate de membru al Sustainability Accounting Standards Board (SASB), Corpul Exaperților Contabili și Contabililor Autorizați din România pune la dispoziția membrilor și tuturor părților interesate traducerea în limba română a Ghidului de implementare elaborat de Grupul Operativ pentru raportarea informațiilor privind schimbările climatice (TCFD). Ghidul furnizează îndrumări pentru îmbunătățirea prezentărilor de informații financiare cu privire la schimbările climatice în raportarea generală prin utilizarea standardelor SASB și Climate Disclosure Standards Board (CDSB).
Prin punerea la dispoziție a acestor îndrumări, concentrate pe patru elemente principale – guvernanță, strategie, gestionarea riscului, parametri și obiective –, publicația își propune să ajute companiile să își îmbunătățească soliditatea, consecvența, comparabilitatea și utilitatea implementării și raportării informațiilor privind schimbările climatice prin intermediul cadrelor generale, standardelor și resurselor SASB și CDSB testate pe piață.
Indiferent dacă organizația are o abordare complexă cu privire la gestionarea riscurilor și a oportunităților climatice sau este doar la început, aceasta poate folosi îndrumările cuprinse în Ghid pentru a sprijini îmbunătățirea procesului decizional, o mai bună reziliență a pieței și o creștere economică mai sustenabilă.
Îndrumările de implementare a recomandărilor TCFD sunt structurate astfel:
– Prezentare generală;
– Demararea procesului;
– Bune practici de prezentare a informațiilor;
– Perspective pentru viitor.
CDSB și SASB sunt organisme cu tradiție în piață, cu un istoric de sprijinire a prezentărilor de informații eficace legate de climă și mediu, și prezintă împreună o soluție clară la implementarea TCFD pentru multe companii din multe jurisdicții, industrii și sectoare de activitate.
Documentul în limba română este disponibil la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes de pe site-ul CECCAR.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial