Regatul Boemiei istorice: Concert Solartis Quartet la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
Numărul 6, 20-26 feb. 2018 » Roza vânturilor
Marți, 27 februarie, de la ora 18.00, este programată deschiderea Stagiunii Cartografii sonore pe anul 2018 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din București. Potrivit anunțului publicat de reprezentanții instituției, harta în jurul căreia se va contura evenimentul este Regatul Boemiei (Regni Bohemiae, Ducatus Silesiae, Marchionatus Moraviae et Lusatiae), realizată în anul 1720, la Nürnberg, de către cunoscutul cartograf german Johann Baptist Homann.
„Invitat să concerteze va fi Solartis Quartet, cu un program ce va cuprinde lucrări de Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven și Antonín Dvořák, trei compozitori a căror biografie este corelată cu ținutul Boemiei istorice. Solartis Quartet și-a construit deja prestigiul prin abordarea proaspătă a programului ales, adăugând mereu o notă de nonconformism clasicismului muzical, atitudine prin care și-a cucerit, de altfel, publicul în marile săli de concerte din România. Și la acest concert, publicul va fi invitat să descopere legături subiective între dinamicile geografiilor europene și dinamica muzicii clasice, cu atât mai mult cu cât cei trei compozitori au drept numitor comun Boemia. Programul ales cuprinde cu preponderență un repertoriu tipic școlii vieneze de compoziție (Haydn și Beethoven), clasicismul vienez fiind legat de perioada când Boemia făcea parte din Imperiul Austriac și influența, așadar, muzica în mediul academic, inclusiv în Boemia. Pentru completarea experienței, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri”, au precizat oficialii MNHCV.
Accesul la eveniment se va face prin rezervare în prealabil, la adresa comunicare@muzeulhartilor.ro. Detalii suplimentare despre înscrieri sunt disponibile pe site-ul MNHCV.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial