Regiile autonome, companiile și societățile naționale și societățile deținute integral sau majoritar de stat, obligate să depună declarația privind beneficiarul real
Telex » Știri 15 septembrie 2022
Executivul a eliminat, printr-o Ordonanță de Urgență, exceptarea de la obligația depunerii declarației privind beneficiarul real a regiilor autonome, companiilor și societăților naționale și societăților deținute integral sau majoritar de stat. Astfel, potrivit OUG nr. 123/2022 privind modificarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (publicată în Monitorul Oficial nr. 906 din 14 septembrie 2022), persoanele juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului depun la înmatriculare și ori de câte ori intervine o modificare o declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali al societăților.
Începând cu data intrării în vigoare a OUG nr. 123/2022, regiile autonome, companiile și societățile naționale și societățile deținute integral sau majoritar de stat depun la înmatriculare și ori de câte ori intervine o modificare o declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali al societăților.
În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a acestei ordonanțe de urgență, regiile autonome, companiile și societățile naționale și societățile deținute integral sau majoritar de stat, înmatriculate anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, depun o declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali al societăților.
Potrivit reprezentanților Guvernului, prin această măsură se are în vedere conformarea imediată la Avizul motivat adresat României de către Comisia Europeană la data de 15 iulie 2022, în cauza 2020/2358.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial