Retrospectiva TIFF la București
Telex » Știri 14 iunie 2016
O selecție de 20 de filme din programul celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania va rula între 15 și 19 iunie la Cinema „Elvire Popesco” din București.
În retrospectiva TIFF ajung și două dintre filmele distinse cu cele mai importante premii la Cluj-Napoca: Vrăbii/Sparrows, în regia lui Rúnar Rúnarsson, câștigătorul Premiului Special al Juriului, și Un loc la umbră/De l'ombre il y a, pentru care actorul David D’Ingeo a fost recompensat cu Premiul pentru Cea mai bună interpretare.
La București vor rula și două dintre filmele regizorului japonez Sion Sono, descoperit cu entuziasm de publicul TIFF: Suicide Club (2001) și comedia The Virgin Psychics (2015).
De neratat este și proiecția-maraton de aproape 5 ore a seriei originale The Accursed, de Hagai Levi. Documentarul Ingrid Bergman: In Her Own Words, construit din înregistrări filmate de actrița însăși cu o cameră de 16 mm, fragmente de jurnal, scrisori și imagini de arhivă, va putea fi, de asemenea, vizionat în Capitală. Vor mai rula Mr. Gaga, un documentar despre Ohad Naharin, unul dintre cei mai inovatori coregrafi ai lumii, foarte bine primit la TIFF, și Noma: My Perfect Storm, despre faimosul restaurant Noma din Copenhaga.
Printre alte producții care vor putea fi vizionate de publicul bucureștean se numără Belgica, filmul de închidere al TIFF 2016, care i-a adus regizorului belgian Felix van Groeningen Premiul pentru regie la Sundance 2016, Au plus près du soleil (r. Yves Angelo), Tempête (r. Samuel Collardey), Théo et Hugo dans le même bateau (r. Olivier Ducastel și Jacques Martineau, Berlin 2016).
Între 22 și 26 iunie, TIFF se va muta la Sibiu, unde producțiile premiate la festival, precum și filme dedicate microbiștilor vor putea fi văzute în Piața Mare, la Teatrul Gong sau la sala Astra Film din Piața Mică.
Biletele pentru retrospectiva TIFF la București pot fi achiziționate de pe www.eventbook.ro. Programul proiecțiilor la Cinema „Elvire Popesco” este disponibil aici.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial