RetuRO invită companiile de transport din România să se alăture SGR
Telex » Știri 11 septembrie 2023
Companiile de transport din România sunt invitate să facă parte din cel mai mare program național de economie circulară din țară, RetuRO - administratorul Sistemului Garanție-Returnare (SGR). "RetuRO lansează un apel către companiile de transport din România pentru a se alătura programului inovator și revoluționar care va schimba modul în care ne vom raporta la deșeurile de ambalaje în viitor - Sistemul Garanție Returnare (SGR). Acesta este unul dintre cele mai ambițioase programe de economie circulară din țară, cu un impact semnificativ, atât asupra mediului, cât și asupra societății pentru următorii ani. (...) Compania RetuRO invită să se alăture acestei inițiative companiile specializate în transport care doresc să contribuie la un viitor mai curat și durabil și care sunt interesate de noi oportunități de dezvoltare a business-ului", se arată într-un comunicat al companiei, citat de Agerpres. Prin colaborarea cu RetuRO, companiile din domeniul transporturilor pot beneficia de implicarea în cel mai mare program național de economie circulară, cu un impact pozitiv asupra mediului și societății, precum și de o influență semnificativă asupra reputației companiei - colaborarea cu RetuRO, administrator al Sistemului Garanție-Returnare, care promovează reciclarea și economia circulară poate consolida reputația transportatorilor în ochii clienților și partenerilor de afaceri.
De asemenea, există oportunitatea de extindere a afacerii prin intermediul rețelei de parteneri și clienți RetuRO, iar acest lucru poate include colaborări cu producători de băuturi, retaileri sau alte companii implicate în circuitul ambalajelor.
Pentru a face procesul de înscriere și selecție mai eficient, RetuRO a dezvoltat un chestionar simplu, care trebuie completat cu cât mai multe detalii despre compania de transport, prin accesarea linkului https://returosgr.ro/formular-transportatori.html.
"Este important de menționat că această solicitare de informații nu presupune în niciun fel angajarea contractuală a companiei de transport sau a companiei RetuRO și nu generează obligații pentru niciuna dintre părți. Prin urmare, această solicitare de informații nu poate fi interpretată ca o promisiune de a încheia un contract din partea RetuRO", notează sursa citată.
Sistemul de Garanție-Returnare își propune să încurajeze returnarea ambalajelor nereutilizabile pentru băuturi în vederea reciclării, contribuind astfel la creșterea cantității și calității materialelor colectate pentru reciclare. Scopul RetuRO este de a colecta, anual, șapte miliarde de ambalaje de pe piață.
Operaționalizarea SGR va implica întreaga rețea de puncte de colectare organizată de comercianții înscriși în sistem (aproximativ 80.000), precum și cele 17 centre de numărare și sortare pe care RetuRO le va deschide la nivel național.
Începând cu data de 30 noiembrie 2023, românii vor plăti o garanție de 50 de bani când vor cumpăra o băutură îmbuteliată (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant. Ulterior, după golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți, iar în schimb consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial, fără a fi condiționat de prezentarea bonului fiscal.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial