Reuters: Vânzările de mașini au scăzut în Germania cu 35%, în octombrie
Numărul 42, 10-16 nov. 2021 » Lumea în care trăim
Înmatriculările de autoturisme noi în Germania, cea mai mare piață auto europeană, au scăzut cu 35% în octombrie, la aproximativ 179.000 de vehicule, deoarece deficitul de cipuri continuă să afecteze producția, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, relatează Agerpres. „Cerere există, dar industria nu face față cu aprovizionarea, din cauza întârzierilor în producția de componente auto care necesită semiconductori”, susțin sursele.
În ultimele luni, producătorii auto au redus sau au oprit producția din cauza lipsei cipurilor pentru industria auto, ceea ce i-a determinat pe unii consumatori să achiziționeze mașini second hand.
În ultimele luni, înmatriculările de autoturisme noi în Germania scăzuseră, deja, cu peste 20%, dar nu atât de sever ca în octombrie.
Recent, Asociația Industriei Auto din Germania (VDA) a înrăutățit la 3% estimările pentru 2021 privind creșterea vânzărilor de mașini în cea mai mare economie europeană, de la 8%, din cauza dificultăților de producție cauzate de deficitul de semiconductori.
Anul acesta, pe piața germană ar urma să fie vândute 3,15 milioane de vehicule, a previzionat VDA, care a cerut autorităților să majoreze investițiile în puncte de reîncărcare pentru mașinile electrice.
În 2020, au fost înmatriculate 2,92 milioane de autoturisme noi în Germania, un declin de 19% comparativ cu 2019, iar producția de autovehicule a coborât la 3,5 milioane unități, cel mai scăzut nivel din ultimii 45 de ani, conform datelor VDA.
Industria auto din Germania, printre care se regăsesc mărci puternice precum Volkswagen, Daimler și BMW, este responsabilă pentru aproximativ 5% din PIB și peste 800.000 de locuri de muncă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile